pondělí 1. srpna 2016

Letní oblíbenci/nezbytnosti

Krásný pondělní den vám přeji!

Ač to dnes venku na léto úplně nevypadá, rozhodla jsem se připravit článek na téma Letních oblíbenců nebo spíš nezbytností pro tento rok. Víceméně dávám dohromady podobný článek každým rokem a člověk si říká, co může být po roce asi tak jinak.. Ale letos se ty moji pomocníci liší víc než kdy jindy..

Původně jsem měla v plánu sem dát pouze 5 věcí, ale prostě jsem se nevešla, takže z toho bude TOP 7 oblastí :)


Najdou se tam úplné klasiky, například deodoranty a antiperspiranty. Ty samozřejmě nepoužívám jen v létě (no to by to vypadalo :D), ale v létě přeci jenom kladu na jejich použití větší důraz. To znamená, že používám ty nejsilnější pomocníky, což je pro mě zaručeně Maximum Protection a tu doplňuji ještě sprejovými antiperspiranty, kterými se několikrát denně pro jistotu přestříkám. Občas by měl deodorant použít každý, na tom se, doufám, shodneme :) Největší peklo ever, když jsem v blízkosti někoho, kdo podobné vychytávky nezná...


Dalším kouskem, který v létě používá většina z nás a asi to nikoho nepřekvapí, jsou opalovací produkty. Já se bez mučení přiznávám, že jsem v tomhle ohledu dost lajdák a snad ještě nikdy se mi samotné nepovedlo spotřebovat ani jeden opalovací krém.. Vždycky mi s tím musel někdo pomoct a občas jsem i byla nucena půlku obsahu vyhodit, protože mazání mi vydrží chvíli a pak mi tu krémy zůstávají. No a jelikož na dovolené jsem byla naposled před pěti lety, tak je ani nutně nepotřebuji. Letos jsem si tedy řekla, že žádné nové krémy otevírat nebudu a zkusím ještě dopoužívat ty starší. Jedinou výjimku jsem udělala u tohoto spreje La Roche-Posay, u kterého snad vidím i reálně možnost spotřeby, protože je to naprosto skvělý kousek. Pokud stejně jako já nemáte rádi ty otravné, většinou mastné krémy, které na pleti/pokožce tvoří nepříjemný film, tak zbystřete. Tahle "Opalovací mlha" se SPF 50 totiž nic podobného nedělá. Je naprosto lehoučká a na pokožce o ní ani nevíte, takže s ní klidně můžete přestříkat i obličej. A bude vám fajn. Za mě hodně povedený kousek, na který si i sama od sebe sem tam vzpomenu, což je úspěch.


Dalším, pro mě typicky letním kouskem, je termální voda. Jak vidíte, tu mám doma do zásoby. Mezi nejoblíbenější patří voda od Vichy a Avéne, kterou jsem doma měla už několikrát. Mám tu ale i La Roche-Posay, která není vůbec špatná a určitě se dají sehnat i levnější varianty buď v DMku nebo Rossmannovi. Často se termální vody objevují i u časopisů, takže doporučuji ohlídat, je to fajn dárek :) Momentálně mám rozdělané ty dvě malá cestovní balení, která jsou ideální do kabelky. Já bez termálky v parných dnech ani nevycházím a už mnohokrát se mi na osvěžení náramně hodila. Vichy nyní seženete v novém krásném obalu (napravo), který se fakt hodně povedl.


Pro mě naprostou letošní novinkou v letních oblíbencích jsou jakékoliv zlepšující přípravky pro hezčí nohy. Tedy, ne že bych je nepoužívala jindy než v létě, ale nyní na to kladu větší důraz. Jelikož v práci naběhám x kilometrů denně, někde se to odrazit musí. A hádejte kde. Jojo, moje paty dostávají zabrat. Od března mi pomáhá každý týden elektrický pilní Scholl, se kterým určitě chystám bližší seznámení. No a ta spousta krémů? Důkaz, že péči o nohy opravdu neflákám. Bohužel mám chvílema pocit, že čím víc těm nohám věnuji, tím horší jsou výsledky, ale bojuji, co to jde! :D :) Momentálně používám Balzám na nohy od Weledy, který střídám s mastným krémem na nohy od Ziaji a nově mi dorazila řady na nohy od Dermacolu, která obsahuje kromě krému na nohy také balzám určený přímo na paty a nebo sprej do bot..


Ovšem kromě chodidel jsem si letos řekla, že dám do pucu celé nohy, aby v kraťasech trochu vypadaly. No a jelikož dovolená v nedohlednu, odhodlala jsem se sáhnout po tónovacím krému Summer Revived od Dove. Původně jsem měla za to, že je to klasický samoopalovací krém, ale chyba lávky. Je to tělové mléko, ovšem takové, které dodá nohám do dalšího namazání lehký hnědý nádech. Naprosto přirozený, jednolitý, bez flekatění.. Nevydrží tak dlouho jako samoopalovák a nebarví do nepřirozených barev. Používala jsem ho výhradně na nohy, takže mi vydrželo něco přes měsíc a půl denodenního používání, ale prostě došlo, takže si musím pořídit další. Vypadalo to totiž suprově a mé opět sejraté nohy tenhle kousek potřebují. Olejem občas namažu nohy než vyrazím ven, aby vypadaly trochu přitažlivěji, ale upřímně, moc to nezabírá :D Navíc mi olej úplně nevyhovuje, ale o tom jindy..


Jeden z letních trendů, který mě zaujal a momentálně u mě patří mezi top, jsou barevné linky. Já, takový docela při zemi se držící jedinec, jsem si zamilovala všechny ty výrazné barvičky, kterými lemuji linii řas. Nejprve jsem zkoušela fixky Dermacol, o kterých jsem psala v posledním článku zde. Ty sice nejsou úplně top, ale na běžný den, proč ne. Nově testuji tekuté od Miss Sporty v odstínu Turquoise, jejichž barva je naprostá pecka! A když už dojdou barvičky, sáhnu třeba po tyrkysových Color Tattoo, kterými se dá vykreslit také krásná linka.. Proč ne? Léto přeje barvám!


No a co nesmí v létě chybět? Barevné laky na nehty! Tady výběr těch nejoblíbenějších pro letošní léto. Za mě určitě malé Neon od Dermacolu, které se mi tu množí jako houby po dešti :) Pak tu mám oblíbený korálový od Milani nebo mint od Essence a opravdu krásné pastelové barvy seženete ve stojanech Miss Sporty. Jejich laky mám čím dál tím raději!


Tak si říkám, že jsem asi čím dál tím náročnější.. :D Pořád, i po těch letech, kdy se s kosmetikou "mazlím", objevuji další a další věci, které pak "potřebuju", to je děs.. :)

A co patří mezi vaše letní oblíbence? Bez čeho "nepřežijete" léto vy?

23 komentářů:

  1. Já opalováky používám jen na dovče, běžne na den do města by mě nenapadlo se namazat opalovákem a vlastně ani na zahradu :D To mléko Dove chci vyzkoušet, četla jsem na něj dost pozitivního.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No mě právě taky ne, i když by to chtělo mazat.. :D Tahle mlha je proto dobrá, že je to tak děsně jednoduchý, že to ani nebolí :D To mléko je fakt super a já nutně na svoje sejratý nohy potřebuji další! :D

      Vymazat
  2. V létě se taky neobejdu bez laků na nehty a nejradši mám hodně výrazné. Deodoranty a antiperspiranty jsou samozřejmost. Ten tónovací krém Dove mě dost zaujal, podívám se po něm.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten tónovák je fakt super a v té verzi pro Light/Medium skin je to přirozená barva, doporučuji :)

      Vymazat
  3. V létě miluji neonové barvičky, a poslední dobou jsem si zamilovala UD Electric, E-style Crazy a Sleek Acid :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsou opravdu Neony :) Já mám taky ráda výraznější, ale teda pořád spíš jen takové ty tyrkysové, zelinkavé apod., vyloženě na divočinu se moc necítím :D :)

      Vymazat
  4. Jojo linky NYX mám také na svém wishlistu, ale pořád čekám na ten jejich e-shop, který snad měl být spuštěn už v dubnu..? :D

    OdpovědětVymazat
  5. Za mně to je Rexona MP, přes léto používám jen ji a klasické deodoranty/antiperspiranty jen tak na doplnění:-) Pak to je opalovací a poopalovací péče, to mám ještě z loňska zásoby SunDance z dm a spokojenost úplná. Pak určitě všechny možné tělové spreje a misty, které spotřebovávám po litrech:-D Péči o nohy taky nezanedbávám, protože jak se tahají sandálky a žabky, tak je to na očích, takže tam jsem věrná klasice - Balea krému na nohy s ureou. A neonky od Dermacolu, teď na nehtech nenosím nic jiného, jen střídám barvičky, k létu neonky patří:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máme hodně podobné :) S Rexonou to dělám úplně stejně.. ale dneska mě normálně pěkně nas... v práci jsem byla na bobku a něco utírala a v černých kalhotech se jakoby "opřela" o podpaží a pak koukám a na kolenou takové obr bílé mapy :-O no jako! :D

      Vymazat
  6. Kedy vyhlasis GA?

    OdpovědětVymazat
  7. Barevné linky vypadají super, ale bohužel mám hrozně mastná víčka a nic mi nedrží :( ..
    www.janniebel.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já právě taky, takže pod ně musím dávat vždy pudrové stíny :-/

      Vymazat
  8. TO jsou pěkně veselý odstíny laků :). Klári, já měla ten fix od Dermacolu v DM boxu mám odstín Navy Blue a jako nemůžu si stěžovat :). Celý den se mnou na oku vydrží bezvadně, krásně drží a barva je taková sytá, modrá, jak jsem ji nanesla ráno. Akorát, když jsem šla včera po práci do posilovny, tak jak jsem odcvičila, všimla jsem si, že mi na víčku linka udělala takovou menší modrou skvrnku, ale taky při tom posilování se potím jako blázen, takže to beru ( i když vlastně mají být voděodolné, tak to by zase měly vydržet). No do vody bych si je určitě nevzala, ale na běžný den jsem si je hodně oblíbila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak já mám mastná víčka i bez cvičení, tak možná proto mi linka tak nedrží :) ale to by měla fixa zvládnout, obzvlášť voděodolná :D

      Vymazat
  9. Miluji pastelové barvičky a máme dost stejné laky na nehty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky miluji pastelové barvy, nosím je skoro celoročně :D

      Vymazat
  10. Můžu se zeptat, jak Ti vyhovují linky od Miss Sporty? Já jsem si je koupila v pátek v DMku (ve fialovém odstínu, přestože je stejně do modra:D, ale to mi nijak nevadí) a ještě jsem je nezkoušela, takže by mě zajímalo, jaké jsou!?!?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gabčo, zrovna dnes je mám na očích :) Jako takhle, drží dobře, ale voděodolné nejsou, když zaslzím, tak si ocásek rozmažu.. Ale jinak sedí na místě. Co je pro mě ale horší je aplikace.. Já to s tekutýma samo o sobě moc neumím, natož když se to tím aplikátorem blbě nanáší, protože do linky dělá jakoby "rýhu", docela dlouho schnou a občas když to mám fakt na linii řas, tak cítím takový mírně nepříjemný pocit v oku :-/ :D Takže.. barva super, výdrž fajn, ale jinak.. pro mě žádná výhra :(

      Vymazat
    2. Díky:) tak já se do nich také vrhnu:D

      Vymazat
    3. Vrhni a pak dej vědět, jak vyhovují tobě ;)

      Vymazat
  11. Taky ujíždím v létě na barevných lacích.A ty linky taky vypadají dobře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Léto bez barevných laků by nebylo to pravé ořechové :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)