úterý 17. listopadu 2015

Soaphoria podruhé - Mentolová limonáda

Krásný úterní, sváteční den!

Doufám, že si užíváte klidného a odpočinkového dne! Mne se to opět netýká, takže než vyrazím vzhůru do pracovního procesu, chci vám představit další kosmetický kousek. Ten jsem měla možnost vyzkoušet díky novému e-shopu Krásná Každý Den, kde jsem si mohla vybrat dva výrobky, které se blíží přírodě více než mnou běžně používaná kosmetika. Jistě víte, že já BIO produktům moc nedám a není to kategorie, kterou bych vyhledávala. Ale přiznám se, že v poslední době mne lákají stále více a tak když byla možnost zase si něco z této oblasti vyzkoušet, neváhala jsem.



Produkty jsem vybírala z poměrně široké nabídky, takže jsem vybírala a vybírala.. První volba padla na další kousek značky Soaphoria, protože tahle značka mne zaujala a vážně mě baví! Druhá volba padla na značku pro mne dosud naprosto neznámou - Couleur Caramel, která nabízí velké množství přírodní dekorativní kosmetiky. Z ní jsem zvolila rtěnku, kterou vám představím zase někdy příště.. Dnes se totiž zaměříme na Tělový peeling s lákavým názvem Mentolová limonáda.

Kdo sleduje pravidelně, tak mu určitě neunikl post o této značce, který tu již před nějakým časem byl (najdete ho zde). Tělové sufflé mi učarovalo a tak jsem od tohoto peelingu nečekala nic jiného než kvalitu ručně vyráběné kosmetiky. Opět mi došla skleněná butela, která je pro tuto značku specifická. Vypadá to krásně, co si budeme povídat. Nestyděla bych se takové skleničky plné handmade kosmetiky, jakou Soaphoria je, někomu darovat. Vybrat si můžete z několika variant jako například Aloe Vera, Babiččina zahrada, Citrusová bomba, Kořeněný pomeranč, Levandulové pole, Mléčné potěšení, Ovocný sad, Zázračné Vánoce, Slaďoučký med, Kávička, Romantická růže,... Prostě je jich spousta. Já jsem si nakonec vybrala Mentolovou limonádu. Mám pocit, že když jsem si vybírala, tolik druhů v nabídce ještě nebylo. Ale to vůbec nevadí, mentol je totiž na podzim ideální, pro povzbuzení těla i ducha. Navíc mi vážně učarovala ta brčálová barva! :D



Oficiální popis: Unikátní peeling vyráběný z přírodních výtažků. Odstraňuje odumřelé kožní buňky, čistí pokožku a v konečném důsledku ji nechává obnovenou, jemnou a vláčnou. Dopřejte si léčivé a blahodárné účinky "elixíru života" - meduňky, mentolu a citrónové trávy.

Když vidíte tuhle skleničku s tím zeleným obsahem, řeknete si Wow, to je něco. Rozhodně vás ten brčálově zelený obsah zaujme a vy ho prostě chcete zkusit! :) Poté, co jsem sklenici otevřela, vyvanula na mě silná a intenzivní vůně. Mentol v kombinaci s citrónovou trávou. Silná kombinace, hodně intenzivní a nepřehlédnutelná. Asi nebude vonět všem, protože co si budeme povídat, mentol není zrovna nejoblíbenější vůně. Ale já fakt můžu říci, že to vážně povzbudí, probudí, provoní.. a dokonale protáhne vaše nosní dutiny. Připravte se na poměrně vysoký obsah olejů, ve skleničce se oleje drží na povrchu, takže před použitím vždy trošičku prstem promíchám. Díky tomu budete trochu umaštění a vaše vana/sprcha taky, takže na sebe buďte opatrní. Na druhou stranu většinu opláchnete a poté už není potřeba se mazat krémy, protože peeling tuto funkci zastoupí. Peeling obsahuje hrubší solná zrníčka, která opravdu důkladně vydrhnou a v teplé vodě se postupně rozpouští. Kromě nich obsahuje i hnědé kousky nějakého koření (jakého se mě prosím pěkně neptejte, nejsem schopná to identifikovat :D), které se nerozpouští ani se nezdejchnou, takže pozor na to, aby vám nezanesly odpady.. :D Abych se ale dostala k funkčnosti peelingu, tak můžu říci, že opravdu dobře vydrbe, zbaví vás veškerých nečistot a odumřelých buněk, krásně vydrhne třeba i nohy (resp. paty), pokud jste zvyklí je peelingem drhnout jako já. Tělo vám peeling nádherně provoní a jak jsem říkala, tak i "namaže", takže se už o sebe po použití už nemusíte více starat :) Jen pozor na jakékoliv otevřené ranky, případně hodně citlivou pokožku! Peeling se s ní totiž dost dobře nesnese, jelikož je založen na soli. Jednou jsem použila peeling po holení a málem jsem zešílela, jak to štípalo. Bylo to celkem nepříjemné a peeling musel ihned dolů, následně jsem se musela ještě opláchnout klasickým sprchovým gelem. To samé pokud mám třeba záděrky a otevřené ranky a peeling se do nich nedej bože dostane, štípe to jako ďas! Nedoporučuji tedy pro citlivky a určitě nepoužívat na "poškozenou" pokožku.

Složení: Sodium Chloride, Potassium lodate, Olea Europaea Fruit Oil Cocos Nucifera Oil, Elaeis Guineensis Oil Butyrospermum Parkii Fruit, Melissa Officinalis Leaf Extract, Cymbopogon Citratus Extract, Mentha Piperita Extract, Dried Mentha Piperita

Peeling naleznete tady, cena je 225 Kč za 250 g. Věřte, že těch 250 gramů vydrží dlouho, já ho mám cca 2 měsíce, používám každý týden jednou a jsem sotva v půlce! :)



Tak co na něho říkáte? Líbí se vám? Co říkáte na značku Soaphoria, zaujala vás?

*PR produkt, děkuji e-shopu za zaslání!

20 komentářů:

  1. Tak tohle vypadá ale opravdu hodně lákavě, na tohle období by mně lákal třeba ten Kořeněný pomeranč, Kávička a nebo Zázračné Vánoce:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No přesně tyhle kousky mám v merku, asi udělám velkou vánoční objednávku! :) :D

      Vymazat
  2. Od Soaphoria mě dlouho láká něco vyzkoušet, hlavně teda nějaký peeling :-)

    Nela z Beauty Charm

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty peelingy jsou vážně pěkné, ale doporučuji i ta tělová sufflé! :)

      Vymazat
  3. Já na peelingy nejsem, ale značka mi láká celkově =o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééj, tak to já jo a hodně :D mám tu do zásoby minimálně tři 0:-)

      Vymazat
  4. mám rada vôňu mentolu, ale asi by som radšej siahla po niečom menej výraznom :)) tiež po peelingu a po suflé dlho pokukujem, no najprv treba zásoby pomíňať a potom skúšať :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem při objednávce měla možnost výběru asi ze tří-čtyř variant, ostatní byly dodány později :) A z těch mi nejvíc učaroval ten zelený brčál no :D

      Vymazat
  5. Moje první kosmetika od Soaphoria byla taky peeling, ale varianta Kořeněný pomeranč, což je nádherná vánoční vůně :-) A je pravda, že na čerstvě oholené nožky nebo oděrku bych solný peeling asi nedávala, to je fakt bolest jak blázen... :-D
    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak samozřejmě, použít to po holení byla moje blbost, jen mě to štípe třeba šíleným způsobem i na rukou a bez nich peeling těžko použiji, takže proto mě to štve a občas se hodně přemáhám :) Kořeněný pomeranč mi zní dobře, tak uvažuji o koupi, kdy jindy ho mít než na Vánoce :D

      Vymazat
  6. Také se té bio a přírodní kosmetice celkem vyhýbám, často mi nevoní nebo se mi stalo, že se zkazila, takže já, co se bojí bakterií, upřednostňuju konzervanty v kosmetice a hlavně, když to voní. :D O značce Soaphoria jsem často slyšela poslední týdny, ale až u tebe jsem článek rozklikla (tobě věřím). Asi přišel čas zjistit trochu víc. Mně by se určitě líbila ta kávová vůně. Mám peelingy s olejem ráda, ale miluji peelingy solné a cukrové, jejich struktura mi nejvíc vyhovuje. Skleničky mají moc pěkné. Ale zatím neplánuji tuto značku koupit. :)
    blog Měj se ráda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu, mně kolikrát přírodní věci také nevoní.. :D ale tohle je celkem příjemná vůně a to sufflé bylo vůní naprosto dokonalé! :) Vážně to voní po tom, po čem má :)

      Vymazat
  7. Znacka Soaphoria me laka, ale bohuzel jsem zatim nic nevyzkousela :) Peeling nevypada spatne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A tak špatný ani není :) Pokud budeš mít možnost, tak určitě něco zkus! ;)

      Vymazat
  8. Znacka Soaphoria me laka, ale bohuzel jsem zatim nic nevyzkousela :) Peeling nevypada spatne :)

    OdpovědětVymazat
  9. Jeste jsem nic nezkousela, tohle vypada dobre.
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  10. To vypadá sakra dobře, plusový body za barvu, balení a díky tvé recenzi i za funkčnost a navrch za to, že i peeling může hydratovat :) Bude to i krásný dárek, jak píšeš!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jo, přemýšlím, že nakoupím jako dárek k Vánocům, protože by se to mohlo fakt líbit :) Peeling je hodně podobný tomu od Saloosu, ten po umytí také zanechá vyživenou pokožku, jen tohoto je v balení víc :)

      Vymazat
  11. Tak dej, Káťo, potom vědět, jak ti vyhovují! :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)