sobota 16. května 2015

Moje sbírka: Laky na nehty

Krásný sobotní den přeji!

Je tu další díl velkého seriálu Moje sbírka. Už tu byly paletky, jejichž řady se od té doby zase rozrostly, takže update bude na místě :D Také se tu objevily rtěnky a lesky, které nezůstaly o moc pozadu.. Takže až dokončím celou tuto sérii, mohu začít znovu :D Dnes to budou laky na nehty, které přibývají asi největší rychlostí. Ale ono vůbec není divu, protože nabídka je veliká a značky přicházejí stále s novými a novými efekty a odstíny.. a člověk pak absolutně nestíhá počítat a kolikrát ani zkoušet :)



Laky na nehty si ukládám v krabicích od beautyboxů, které se mi doma nahromadily. Musím říci, že jsou praktické, pevné a dobře vypadají, takže laky mají hezké ubytování. Akorát těch krabiček potřebuji čím dál tím víc. Začínala jsem na jedné a teď už ukládám do třetí :D 


Řeknu vám, že počítat laky je fakt dřina :D Pamatuji si, když jsem je počítala naposledy. Bylo jich tuším kolem sedmdesáti. No, to bylo asi před rokem, od té doby jsem číslo navýšila a to i přesto, že jsem jich několik vyřazovala. Já vážně nevím, jak je to možné! :) Každopádně, konečné číslo, na které jsem se nyní dostala je 114 laků. Počítala jsem do ně klasicky barevné + ozdobné top coaty. Nepočítala jsem do toho průhledné báze, průhledné top coaty, výživy či gel-laky. Těch moc nemám, top coatů a výživ mám dohromady všehovšudy šest, gel-laky asi 4 + UV lampu. 





Když už jsem to měla takhle hezky vyskládané, zkoumala jsem také zastoupení značek a barev. U značek s přehledem vede Essence. Dříve jsem si je kupovala opravdu hodně, pak mi moc neseděly, takže přibylo jenom pár odstínů, ale nyní si plánuji pořídit nějaké nové s gelovým efektem. Důvodem, proč jich mám tolik je asi široká barevná škála a celkem fajn vlastnosti za nízkou cenu. Co mám vážně ráda jsou jejich top coaty s efekty. Miluji puntíky alá dalmatin či růžovo-stříbrný s feather efektem (tady a tady).


Nejdražší kousek bude pravděpodobně lak Illamasqua. Paradoxně zrovna ten mě vůbec netankuje :D Nejlevnější pak zase pravděpodobně nějaký výprodejový lak, nejspíš od Essence.

A pak je tu kategorie nejoblíbenějších laků. Ani jsem vám je zvlášť nefotila, protože jich je celkem hodně. Ale ty nejvíce, ale opravdu nejvíce oblíbené jsou STARS, Azzurro a Sapphire, od Gabrielly Salvete, které jsem vám ukazovala v jiném článku někdy minulý týden. K těm se vracím nejčastěji a nadchly mě nejvíc ze všech.


Jo a ještě ty odstíny.. Který vlastně vévodí sbírce? Tak nějak jsem na pochybách, ale myslím, že to budou asi nude a hodně světlé laky, hned za nimi vedou modré, oranžové (zvláštní, že oranžová mě na nehtech vůbec nebere) a červené. Naopak má sbírka téměř postrádá bílou, což chci brzy napravit. Nebo třeba žlutou či zelenou, ale těm se vyhýbám úmyslně :D

A teď jste na řadě vy! Pochlubte se mi svojí sbírkou a uklidněte mě někdo, prosím, že na tom nejsem tak špatně! :D Doma totiž nikdo nechápal, když jsem to vyskládala a spočítala :D :D

44 komentářů:

  1. tak ja ta upokojim, ja ich mam okolo 300 :D a to mne sa doma cuduju, lebo si stale kupujem nove a nove laky a nechapu ako je mozne ze taky odtien este nemam...:D ale mas velmi peknu zbierku, a vacsinu z nich ani nemam...:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joooo, super, jsem ráda, že jsi mě v tom nenechala! :) :D Já si právě taky říkám, že mi ještě tolik odstínu chybí! To je hrůza, fakt! :)

      Vymazat
  2. Nádherná sbírka:-) Náhodou, já pro Tebe mám pochopení, aby taky ne, když jsem na tom se svojí sbírkou velmi podobně:-D Živě si vybavuji, jak se mi všechny mé laky vešly do jednoho šuplíku..jo, kde jsou ty časy, od té doby se mi sbírka laků hodně rozrostla a musela jsem jim najít vhodnější ubytování, kde bych je měla všechny pohromadě:-D
    Přesné číslo neřeknu, v hlavě je nenosím a pro klid své duše bych je snad ani vidět nechtěla, ale je jich hodně, tolik, že když jdu lakovat, tak mi víc času vezme přemýšlení, který lak zvolím než samotné lakování:-D
    Ze značek má u mně největší zastoupení asi Essence a barevně to určit nedovedu, je to široká škála od pastelových barviček až po výrazné:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že v tom nejsem sama! :D Také mám většinou největší problém vybrat barvu.. :D

      Vymazat
  3. Fuu tolko lakov, ja ich mám omnoho menej a už mám "stresy", že ich nestihnem spotrebovať :D
    ChristyShades

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D No jo, to já tohle nestihnu do konce života :D to je prostě sbírka, to není určeno ke spotřebě :D

      Vymazat
  4. Wooow tak to koukám! Skvělá sbírka! Já mám doma asi takových 15 laků a z toho používám jenom 5. :)
    Diary of a Girly Things

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to je úplně přesné. :D Mám naplněné dvě ladybox krabičky a už se přikutálela třetí (a to jsem si říkala, že u dvou to rozhodně zůstane! :D).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně to jsem si říkala taky a už to nějak nejde :D

      Vymazat
  6. Wow to je teda nádherná sbírka :)))

    http://style-and-smile15.blogspot.cz/2015/04/giveaway-3.html

    OdpovědětVymazat
  7. Pěkná sbírka.. :-) Samé božské barvičky :-)

    http://wormake.blogspot.cz/2015/05/in-mood.html

    OdpovědětVymazat
  8. Hezká sbírka ;)
    Upřímně, nemám ani odvahu to spočítat, kdybych je všechny asi dohledala, tak to bude tak nějak plus mínus stejné, takže rozhodně v tom nejsi sama!
    Za drogérkové u vede asi GS - ty pískové jsou fakt povedené, škoda, že to je takový záhul pro moje nehty i s basecoatem :( Pak mám ráda Loreal. Mihne se i nějaký ten Rimmel a samozřejmě Essence a jejich nekonečné množství barev :D
    Když jsem líná, tak nosím ráda OPI, vcelku dobře mi drží, pohodlně se lakuje, kryje, škoda, že hlavně po červených (a růžovočervených) žloutnou u OPIčáků nehty :( Pak je velký favorit Zoya a Essie, krásně kryjou, drží i v jemných pastelech - nemám ráda prosvítání nehtu skrz jemné odstíny .
    A barvy vedou podle období - v zimě od rudé po růžovou a nebo až do černa. Na jaro léto až do podzimu pastelové a nude. Absolutní celoroční oblíbenec je OPI DS Radiance. Miluju nejvíc.
    Moc nemusím oranžovou a je fakt, že zelené a žluté taky příliš nenosím,což mi nebrání občas nějaký koupit v naději, že se něco změní :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Iwi, hned je mi líp, když vím, že je tu někdo, kdo má také doma něco takového.. :D Také jsem si všimla, že GS pískáče mi trochu zhoršují nehty :-/ a OPI vážně barví? A sakra :-/ A jinak s odstíny podle období to mám hodně podobně :)

      Vymazat
  9. No ty jo, to je sbírka o.O A já se cítím provinile, že jsem zaplnila JEDNU celou plechovku od sušenek (takovou tu širokou, kulatou). Závidím, i když bych to v životě nevylakovala :)

    Zrzavá katastrofa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já to taky nevylakuji a vím to :D Ale nic mi nezabrání koupit si další :D

      Vymazat
  10. no teda pěkná sbírka, já jsem kolem 40...myslím, radši nepočítám...a koukám že máš lak z limitky essence 50´ girls, já mám z téhle limitky červený a je to snad nejstarší lak co mám :-D musím ho zas někdy nalakovat

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. lak z limitky 50' girls je taky jeden z mých nejstarších a přesto je pořád naprosto v pořádku a velmi ráda po něm jednou za čas sáhnu! Hezčí tmavě modrou jsem zatím neobjevila :)

      Vymazat
  11. Pěkná sbírečka :-D Já jich mám tak kolem 50-60 odhaduji a už to mi přijde až moc :-D Zelených laků mám naopak hodně - jsem totiž známý zelenofil :-D Jinak mám ještě hodně růžových a modrých. I pár nude by se našlo, ale ty téměř nenosím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jako já tak také začínala a přišlo mi to už tenkrát hodně, ale tak nějak to pořád přibývá a přibývá a přibývá.. hrůza :D

      Vymazat
  12. Krásná sbírka a rozhodně v tom nejsi sama. Myslím, že jsem na tom počtem podobně. Je to tak i se rtěnkama, botama, kabelkam...ach ty sběratelské vášně :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně! :) Já to tak mám se rtěnkama, tvářenkama, paletkama.. prostě s kosmetikou :D

      Vymazat
  13. Všetky sú naozaj úžasné ;) Essence aj moja obľúbená značka a mám rada aj Miss Sporty.

    Giveaway na mojom blogu:
    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  14. :D :D :D 114 laků, to je mazec. Šla jsem je kvůli Tobě spočítat a mám jich 28

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Neboj, ta stovka třeba přijde! ;)

      Vymazat
    2. Já sama jsem docela blázen přes kosmetiku, pouze laků jsem napočítala 112. Už dlouhodobě se ovšem snažím o to, aby to nepřibývalo geometrickou řadou, na delší dobu poslední novinky jsou dva Essence, a to čistě z toho důvodu, že mi ty odstíny došly a hodně je lakuju.
      Z barev hodně preferuji klasické, pouze do barevných kombinací používám zelenou a žlutou, proto je taky mám. Hodně si ulítávám na tmavých a černých a střídám to nejčastěji s francií.
      Péči a základy tvoří minimum věcí, bez kterých se prostě neobejdu, hlavně za tu dobu už mám péči vychytanou. Pak jsem kosmetický maniak, ale na kolejích mám proti sbírce doma minimum věcí, který opravdu užiju.
      MC.

      Vymazat
  15. To je pre cloveka ako ja,ktory si vobec nelakuje nechty,nieco neuveritelne :D
    Cosmetics addiction

    OdpovědětVymazat
  16. nemáš jich teda málo! :D já jich mám maximálně do 30 (doufám! :D) a mé nejoblíbenější laky jsou rozhodně Essie :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemám.. :D ale zas jako nemám jich ani moc, ne? :D pořád mi spouuuusta odstínů chybí! :-/ :D

      Vymazat
  17. ufff tak tomu říkám sbírka, já mám hroznou kvalitu nehtů, takže laků ani moc nekupuji ,ale ta tvoje je vážně úžasná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No kvalita nehtů je jiná :-/ teď je mám taky hrozné.. ale právě proto lakuji častěji než jindy, musím tu hrůzu schovat! :D

      Vymazat
  18. Úžasná sbírka Kláry, zcela upřímně přiznávám, že ta moje dosahuje jen poloviny té tvojí :)

    Zaměřeno na: Astor

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ono to stačí ;) tohle už je bláznovství :D blbě se budou ty krabice tahat, až se budu stěhovat! :D

      Vymazat
  19. Klárko, já myslím, že tě uklidním. Ne tím, že mám víc laků než ty, ale konstatováním, že já sama mám asi 15 barevných laků, ale to si prosím pěkně barevně nehty vůbec nelakuju! Stejně nakonec sáhnu po nude či perletových... Takže ve finále jsem "divnější" vlastně já jako nenadšenec a nelakovač, že mám těch barevných laků v tomhle kontextu tolik. To je stejný, jako by slečna, která nosí jen nude rty měla doma 15 odstínů výrazných červených či fuchsiových rtěnek. ;)) To je pak teprv diagnóza.:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D :D No to je taky zvláštní, ale tak do zásoby, co ty víš.. třeba se ty barvy budou někdy hodit :P

      Vymazat
  20. Pekne, ale doufala sem (pro svuj klid) ze tech laku budes mit vic :-)
    Kdyz sem naposledy pocitala ty me tak jich bylo 198. Kolik jich je ted radeji nechci vedet :-)
    Ale urcite tam taky nemam zlute, ty barva me vubec nebere, prijde mi to jak nehty kuraka. Nejake zelene bych tam nasla, ta barva mi nevadi. Nejcasteji ale sahnu po ruzove a fialove. A co se prevahy znacek tyka tak nejvic laku mam asi od miss sporty, rimmelu a avonu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No.. já už od té doby, co jsem tyto fotky nafotila, přidala do sbírky dalších 9 laků, takže už jsem na 122.. jestli to bude takhle pokračovat dál, tak Tě velmi rychle doženu.. :D :) a jelikož chci nasbírat nějaké nové odstíny od Miss Sporty, tak to fakt nebude trvat dlouho :D

      Vymazat
  21. Wow!! já jich mám teprve 50. Kolik jich máš teď??

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky, musím se přiznat, že od té doby, jsem to značně zredukovala a mám sotva polovinu toho, co je na fotkách.. myslím si, že jich bude maximálně kolem 60 :) Poslala jsem je dál do dětských domovů a útulků, ať si může trochu té kosmetiky užít také někdo jiný :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)