pondělí 14. července 2014

Rozjasňování s Dermacolem..

Hezký začátek týdne!

Tak konečně jsem tu s první recenzí na nedávno zaslané novinky od Dermacolu. Testovala jsem je nějakou chvíli, abych mohla podat opravdu důkladný report a abych si utvořila už nevyvratitelný názor. Dnes se tedy mrkneme na první kousky z novinek a těmi jsou Zkrášlující rozjasňující fluidy a Rozjasňující paletka.

Celkem jsou v nabídce 3 fluidy - nejsvětlejší Fresh Rose, do zlatova zbarvený Day Light a do hněda Sun Bronze. Já jsem si pro sebe na testování po dlouhém rozmýšlení nechala Day Light a Sun Bronze, takže dále to bude o nich. Z paletek najdete v obchodech Rozjasňující paletku pro zářivý a svěží vzhled a Bronzující paletku.


Zkrášlující Fluidy

Fluidy jsou zajímavou novinkou, která mne tak trochu zaskočila. Přiznám se, že jsem nedříve netušila, co s tím mám jako dělat.. :D Dle návodu se radí přimíchat do make-upu nebo nanést pod make-up.. to jde nějak mimo mě.. Nakonec jsem je začala používat dle svého - Day Light místo rozjasňovače, i když tuto funkci zastává tak napůl a Sun Bronze místo bronzeru..

Všechny fluidy mají stejnou skleněnou lahvičku s umělohmotným víčkem a pumpičkou. Sklo je trochu těžké na nějaké cestování, ale zase to hezky vypadá, takže beru. Pumpička je praktická, i když se mi zdá, že i tak na jedno vypumpnutí dostanu fluidu až moc. U Day Light to není takový problém, to množství se zpracovat dá, ale u Sun Bronze mi vždy troška fluidu zbyde. Oba fluidy jsou tekutější konzistence a zvykla jsem si je aplikovat prsty.



Oficiální popis: Jemně sjednotí tón pleti a zároveň ji okamžitě rozjasní/dodá ji bronzově zlatavý nádech. Zdokonalí, zkrášlí a omladí vzhled pleti na celý dlouhý den či noc. Zvýrazňuje a modeluje kontury tváře. Ultra lehká textura se silikony, kyselinou hyaluronovou a vitaminem E vyhlazuje, hydratuje a zvláčňuje pleť.

Day Light 

Použití: Fluid se dá použít několika způsoby - buď přimíchat do svého hydratačního krému, čímž dosáhnete rozjasňujícího efektu. Použít se dá také jako rozjasňovač, kdy jej aplikujete nad i pod obočí a na bradu, na lícní kosti či oční víčka.



Day Light jsem si nechala především z toho důvodu, že je s nádechem do zlatova, což jsem ve své sbírce postrádala. Odstínem je to béžová barva s nádechem do zlatova s výrazným shimmerem. Ovšem žádné třpytky, jak všude čtu, jsem v něm neobjevila :) Ano, ten shimmer je ve větším množství výrazný, proto to chce nanášet s opatrností. Má jemnou (a příjemnou) parfemaci, trochu mi voní jako bílý krém Nivea Soft :) Já jsem si zvykla jej používat především jako klasický rozjasňovač, takže na vrchol lícních kostí a pod obočí. Nanesu jej v malém množství, rozmažu prstem a fluid ihned zaschne. Efekt se mi zdá přirozený, pokud se to nepřežene, tak výrazně viditelný až po zaostření či na slunci.. přesto to tak nějak správně doplní líčení, je to fajn finiš. Co jsem si ale všimla je, že fluid mi na tváři nevydrží po celý den, nýbrž jenom pár hodinek (cca 4 - 5), poté se postupně zcela ztratí. Je to zajímavá vychytávka, ale přiznám se, že tenhle fluid mne tolik neohromil a pořád mám raději rozjasňovač High Beam od Benefitu :)

Sun Bronze

Použití: Pro zvýraznění a rozjasnění kontur fluid naneste pod lícní kosti nebo jemně vklepejte na spánky či čelist. Malé množství je možné přidat i do hydratačního krému nebo make-upu, čímž dosáhnete bronzově zlatavého efektu.



Zato Sun Bronze se stal mým oblíbencem. A to jsem se ho z počátku fakt hodně bála! Je to nejtmavší verze fluidu - hnědá do rezata s výrazným zlatým shimmerem. U tohoto fluidu u mne přichází snad jediná možnost použití a tím je konturování - takže místo bronzeru. On je totiž odstínem ideální pro můj momentální odstín pleti, není tak tmavý jako většina bronzerů co mám a vypadá i na bělobě jako já přirozeně, jednoduše mi perfektně padne. Fluidu stačí opět malé množství a je třeba si to ohlídat, abych to s ním nepřehnala, ale konečný efekt se mi líbí. Fluid jde velmi hezky rozetřít, musí se tedy rychleji, jelikož rychleji schne a pozdější manipulace už není jednoduchá. Trochu opatrně se s ním musí také kvůli šmouhám, které by mohl nadělat. Jako jo, nebudu vám tvrdit, že to s ním je jednoduché.. myslím si, že s kdejakým pudrovým bronzerem je práce jednodušší :) ale přesto má své kouzlo. Jeho výdrž je podstatně lepší než u rozjasňovače výše. Faktem je, že po celém dni běhání po venku jsem večer spatřovala na tváři spíše jen ten zlatý shimmer a barva se kamsi vytratila.. ale jdu-li někam takhle na pár hodin, tak mi to na obličeji vydrží. No nebudu tedy tvrdit, že je to věc, která musí být  nezbytně ve vašem kosmetickém arsenálu, pro mne je to však nejoblíbenější novinka ze všech fluidů i paletek, které se u Dermacolu objevily :)

Fluidy seženete tady nebo v drogériích (DM, Rossmann), jejich cena je 269 Kč / 15 ml.


Oba fluidy v akci:



Rozjasňující paletka pro zářivý a svěží vzhled

Oficiální popis: Paletka okamžitě rozzáří pleť a dodá ji svěžest. Pudrová textura zanechává pleť jemnou a bez známek únavy po celý den. Unikátní třpytivé částečky a perleť odrazem světla maskují drobné vrásky a nedokonalosti. Transparentní růžový pudr mírně pleť zmatní a jemné třpytky tak ještě více pleť rozzáří. Dva efektově sladěné odstíny lze používat odděleně nebo je kombinovat. Paletka je provoněna vůní bavlníkového květu.



Paletka na první pohled vypadá moc zajímavě, hlavně ty barvy :) Bohužel na první pohled, po bližším prozkoumání už je to trochu horší. Obal je umělohmotný a i když má vypadat asi luxusně na mne působí spíše opačně. Ale tak odpouštím mu to, jedná se o běžně dostupnou drogérkovou kosmetiku, navíc nestojící svět.. Paletka je rozdělená na dvě části - růžová silně rozjasňující a bílá zmatňující a jen lehce třpytivá. Samozřejmě se mi líbí ta první část - už jen ty zobrazený srdíčka, lehce infantilní, ale něco pro mě.. :) Růžová část je silně slisovaná, takže nabrat ji je trochu umění. Štětcem je třeba přitlačit, abych na tvář alespoň něco nanesla a jak přitlačíte, tak zase pěkně práší. Pigmentace je také slabší, ovšem myslím, že v tomto případě to není až tak na škodu, protože se určitě nechcete lesknout jako diskokoule. Třpyt je značný, takže ho stačí trochu, obsahuje výrazný stříbrný shimmer, který prostě udělá své, takže to chce opatrně. Já jej používám spíše k večernímu líčení, protože na den mi to přijde moc a dávám přednost jiným rozjasňovačům (High Beam nebo výše zmíněný Day Light). Navíc na tváři mi nijak dlouho nevydrží a po pár hodinách po něm není ani památky. Druhá část mi nepřijde o nic lepší. Tu jsem tak nějak nepochopila skoro vůbec :)  Sice se lépe aplikuje, jelikož není zapečená, ale pigmentace je opravdu slabá. Bílá část obsahuje zlatý shimmer a vypadalo by to opravdu hezky, kdyby bylo na obličeji něco vidět. Efekt této části je opravdu téměř neviditelný a tak nevidím smysl v tom jej na obličej aplikovat. Za mne tedy tato paletka spíše ne, růžová část se hodí k nějakému disko-trysko líčení, druhá část je úplně na nic. Plusem je snad její příjemná, květinová vůně, to se u pudrových výrobků tak často nevidí :)

Paletku seženete tady nebo v drogériích (DM, Rossmann) za 249 Kč / 9 g.




Za mě tedy vede Sun Bronze, i když má také své chyby.. Pokud budu zcela upřimná tak žádná novinka z těchto tří pro mne není nezbytně nutná a dokážu si bez nich život představit.. Pokud bych se však něco rozhodla pořídit, tak pak fluidy, se kterými se dá přeci jenom pracovat :)

A co na novinky říkáte vy? Máte s nimi zkušenosti?

13 komentářů:

  1. Jako musím říct že ten Light vypadá hodně dobře :))) A tahle paletka se mi odstínově taky líbí, ale ta cena už je horší no :D

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Byla jsem na tyhle novinky hodně zvědavá, ale jsem spíše zklamaná. Nutně sháním nějaký bronzer a rozjasňovač a nikde nic. Sun bronze a day light sice vypadají dobře, ale raději bych zvolila pudrovou verzi než tu tekutou. Moc s tím nekamarádím a udělala bych si tak akorát fleky :D
    http://beily-beautyworld.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Mně zaujal snad jenom ten růžový fluid. O pudrovém rozjasňovači jsem už několikrát, že je k ničemu a ty zbylé dva fluidy jsou na mě moc zlaté, resp. bronzové. Nedovedu si moc představit, že bych je nanesla tak, aby na mé pleti působily přirozeně :-D
    Tobě ale sluší a oceňuji podrobnou recenzi :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Líbí se mi ty fluidy, ale rozjasňovače momentálně mám, tak je aktuálně nepotřebuji. Možná časem :) Jinak super recenze, moc za ni děkuji :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/07/yves-rocher-jahodova-laska.html

    OdpovědětVymazat
  5. Fluidy se mi moc líbí, ale jelikož mám růžovou paletku, neupotřebovala bych je. S paletkou jsem spokojená, splňuje co jsem očekávala. Mě se její balení moc líbí a ta vůně...:)

    OdpovědětVymazat
  6. Tahle novinka mě moc láká :-)) Asi po něčem mrknu ♥

    OdpovědětVymazat
  7. Zkušenosti s novinkami nemám, ale ty fluidy vypadají na Tváři moc pěkně :)
    http://veru-life.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. Nezkoušela jsem je a ani nebudu. Rozjasňovače mě moc nelákají. Na druhou stranu oceňuju, že Dermacol přišel s něčím, co se v drogériích téměř nevidí.

    OdpovědětVymazat
  9. Myslím, že sis pro oba fluidy našla dobré využití a na tobě vypadají moc hezky, ale já v nich žádný smysl nevidím. Co se týká rozjasňující paletky, už podle swatche je vidět, že nestojí za nic :( Jinak recenze je pěkná a taky se mi líbí nápad Dermacolu i balení těch produktů.

    OdpovědětVymazat
  10. Ty fluidy vypadají opravdu skvěle, moc se líbí. Dermacol se vyšvihl :)...

    modniblog.com

    OdpovědětVymazat
  11. Ja som dnes používala pri líčení ružový fluid a mohol by byť podľa mňa trošku menej tekutý, ale inak zatiaľ nemám výhrady. A mne v paletke práve tá biela časť vyhovuje, používam ju pod obočie :)

    OdpovědětVymazat
  12. Recenze super, ale asi nepořídím nic. High Beam nevyměním za nic na světě. :)

    OdpovědětVymazat
  13. Uuuuuuf, trblietky, to ide mimo mna, ja mam normalne antipatiu voci hocicomu trblietavemu na ksichte :D este linky a tiene na ociach ok, ale na tvari neeee :D Ale tebe to velmi svedci a nemat taku antipatiu voci tomu, tak to beriem vsetci desiatimi :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)