čtvrtek 17. července 2014

Provoněný článek aneb moje sbírka vůní..

Pěkný den, moji milí!

Už je tomu nějaký měsíc minimálně, co jsem se prvně rozhodla pro vás připravit článek o mé sbírce vůní. Moje sbírka se v posledních letech rozrostla a některé vůně mne oslovily natolik, že se k nim vracím (či plánuji vracet).. No a jelikož naposledy byl voňavý post asi tak před dvěma lety, je tu jeho velký update.

Na úvod snad řeknu, abyste nečekali nějaké drahé a exkluzivní značky parfémů :) Stejně jako v kosmetice jako takové, si vystačím s těmi levnějšími kousky. Výjimku tvoří jeden jediný, který si šetřím a vytahuji jenom při zvláštních příležitostech. Ne že bych si nechtěla kupovat parfémy za několik stovek až tisíc, ale jednoduše na to nemám a radši si koupím víc věcí než jednu vůni.. Nevím, přijde mi to i trochu líto peněz, i když za kosmetiku jsem ochotná dát majlant :D


Začnu dvěmi nejoblíbenějšími a nejpoužívanějšími.

Úplně TOP z vůní na mém seznamu je vůně City Rush od Avonu. Kdybych si měla vybrat pouze jednu jedinou vůni a nosit ji na věky věků, tak je to tahle. Jednoduše parádně jsme si sedly a jsme nerozlučné. Je to moje jednička, cítím se s ní skvěle. Mám již druhé balení a dokud se bude prodávat, tak si ji určitě budu kupovat :)

Vůně patří do kategorie květinově-orientální, což by tak nějak odpovídalo. V popisování vůní nejsem dobrá, ale tahle je taková.. nasládlá a přitom v ní cítíte takovou tu sílu, orient.. trochu možná i sportovního ducha :) Přijde mi to jako vůně pro dospělou ženu, sofistikovanou, elegantní, smyslnou, ženskou.. ale zároveň trochu i taková fresh a volná.. Tím tedy nechci říci, že bych se tak cítila já :D ale tohle ve mě vůně vyvolává :) Musím tedy říci, že vůně je skvělá, stačí jí málo a vydrží vonět po celý den. Za tu dobu, co ji používám se mne ptala spousta lidí, čím se voním. Obsahuje ingredience ze švestky, černou jiřinu a dřeviny. Flakonek je jednoduchý, ale přijde mi i tak elegantní.. Nějak nejsem na takový ty barevný a cukrový kousky, div mě z nich nebolí zuby. Jo a je z dost pevného skla, párkrát jsem ho otestovala při pádu na zem :D

Za mě prostě nejúžasnější záležitost. Navíc jsem ráda, že nestojí jmění, protože bych si ji pak těžko doplňovala :) Běžně je v prodeji kolem 500 Kč, nyní jsem koukala, že je dokonce v akci za 420 za 50 ml. Asi doplním skladové zásoby :D Mrknout na ni můžete tady nebo se domluvit se svojí Avon Lady.



Druhou nejoblíbenější je La vie est belle od Lancome. I když se přiznám, že to vždycky nebylo tak jednoduché. Vyhrála jsem ji kdysi v nějaké soutěži, hrozně se na ni těšila a když přišla, tak jsem byla zklamaná.. Vůbec mi totiž z počátku nevoněla a přišla mi hrozně těžká :D Musela jsem si na ni chvíli zvykat. Ale vyplatilo se počkat, dozrála jsem do ní a dneska jsme nerozlučné :) Šetřím si ji na výjimečné příležitosti, nechci si ji moc plácat :D Ale když už se s ní navoním, tak provoní dokonale. Vůně vydrží po celý den a z oblečení je cítit i po několika dnech. Je sladší než City Rush, ale zároveň taková těžší.. Hlavu tvoří hruška a černý rybíz, srdce je z pomerančových květů, jasmínu a kosatce, základ jsou pak ořechy, vanilka, pačuli a fazole tonka. Zdá se mi jako vhodná volba pro pravou ženu, je smyslná, elegantní a ženská, zároveň odvážná a silná jako každá z nás. Hodí se dle mého i ke zralejším ženám a třeba bych se nebála koupit ji mamce nebo i babičce :) Flakonek se mi taky moc líbí, i když je teda pěkně těžký, díky tomu celoskleněnýmu dnu. A nechala jsem si i krabičku, protože je vskutku roztomilá :D

Takže jo, je úžasná.. Jen jsem si na ni musela chvíli zvykat :) Mám ji v nejmenším balení - 30 ml, dále se prodává v 50 ml a 75 ml flakóncích. Nejmenší velikost stojí kolem 1000 Kč, největší od 1500 Kč výše. Seženete různě po e-shopech, v Sephoře.. určitě ji bude mít i Douglas, Fann či Marrionnaud.



A teď už jen trochu ve zkratce k těm zbývajícím.

Mojí aktuálně nejpoužívanější je toaletní voda Be Serene opět od Avonu. Už jsem skoro na dně, jak často ji používám. Je to jedna z těch nejlevnějších, co jsem sehnala, ale musím říci, že voní moc hezky. Tyhle toaletky si kupuji na takové to převonění a běžné nošení, protože se přiznám, že teď v létě a celkově na běžný den mi přijde parfém moc těžký. Mám proto raději tyhle odlehčenější verze. Be Serene jsem sehnala v nějaké slevě asi za 100 Kč a bohatě mi stačí. Patří do kategorie květinově-travnatých, je svěží, sportovní a taková dívčí. V ingrediencích je vůně z bílé magnólie, frézie a mechu. Vůně sice nevydrží po celý den, ale půl dne bez obav a pak přestříkám.. ani bych od ní takovou výdrž nečekala. Přesto ji mám ráda (o tom svědčí již skoro prázdná lahvička). Flakonek jednoduchý, trochu lacinný, ale pevný, zvládá se mnou i každodenní cestování v kabelce. Navíc je fajn, že je dost malý a v praktickém tvaru :) Za mě tedy fajn a další balení se bránit nebudu. Seženete buď tady, momentálně za 179 Kč nebo u své Avon Lady.



Pak je tu Love Potion od Oriflame. První, co vás na ní zaujme je flakón, který mi připomíná anténu :D Na stolku to vypadá celkem zajímavě, ale pro nějaké převážení a cestování je to silně nepraktická věc, takže jej radši nikam nevozím. Tenhle parfém používám celkem ráda, ale pouze tehdy, mám-li chuť na opravdu sladký parfém. Tímhle by se totiž dalo i cukrovat :) Je smyslná, sexy, ženská.. ale prostě na mě asi až moc :D Obsahuje kořenitý zázvor, kakaové květy a čokoládu. Vůně dlouho vydrží, cítím ji ze sebe po celý den, což mi občas i trochu leze na nervy. Seženete ji tady, 50 ml za cca 500 Kč.



Další vůní je Precious Moments opět od Oriflame. Přiznám se, že tohle není moje favoritka a to hned ze dvou důvodů. Za prvé vůně je na mě až moc těžká. A za druhé obsahuje stříbrné třpytky, které zůstávají na oblečení. No, jelikož nosím skoro vše černé, tak je vám jasné, že se mi to kdovíjak nelíbí :) Moc často ho tedy nepoužívám. Co se mi líbí je balení, které obsahovalo i prstýnek, nově zabalené to vypadalo moc hezky. Hlavu vůně tvoří šťavnaté jablko a tóny lesního ovoce, srdce je květinové a základem jsou vzácná dřeva. Ty se mi zdají voňavé nejvíce, vůně je taková těžší, orientální.. představuji si ji ke zralé, dospělé elegantní ženě, která ví co chce. Takže nic pro mě, ale pro někoho, kdo má raději silnější a těžší vůně by se líbit mohla. Musím pochválit, že opravdu vydrží vonět po celý den a dost intenzivně. Plusem pro někoho, komu voní, pro mne spíše naopak :D Najdete tady za 699 Kč, ale často se nachází v různých výhodných nabídkách.




Na závěr je tu toaletní voda Chiffon, nečekaně zase od Oriflame (aneb pozná se Oriflame poradkyně!). To je vůně ze všech používaná nejméně, protože to vůbec není můj šálek kávy. Je těžká, dřevitá a přijde mi taková usedlá.. Teď nechci nikoho urazit, ale přijde mi spíše pro babičky.. Úplně si ji dovedu představit na mojí babičce, myslím, že by se pro ni parádně hodila :) Vůně je kombinací bílých květin a dřevitých tónů, což by skutečně odpovídalo. Je to toaletní voda, takže výdrž není největší a po pár hodinách vyprchá. To mi až tak nevadí, používám ji velmi sporadicky a většinou tehdy, když jdu jen tak ven nebo se chystám někam na otočku.. Flakón mne také nijak zvlášť nezaujal, je velmi jednoduchý a takový nemastný-neslaný a celkem neprakticky velký.. Takže nic pro mě, ale věřím, že své příznivce by si našla. Najdete ji tady.



A jsme na konci. No, nic moc :D Ještě musím říci, že už hodně dlouho uvažuji o Lady Gaga Fame, ale zatím jsem si ji nekoupila.. Hrozně se mi líbí její flakonek, barva i ta vůně.. takže číhám někde na výhodnou akci a na výplatu a poté ji asi ulovím :)

A jaká je vaše nejoblíbenější vůně? Střídáte to nebo jste věrné jedné?

21 komentářů:

  1. Ahoj Klárko, ohledně La Vie est belle bych si dovolila nesouhlasit. Koupila jsem si ji ve velkém balení, protože mi strašně krásně voní a myslím, že úplně zralejší žena ještě nejsem :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem právě dopotřebovala vůni Sensuelle z Avonu a určitě se k ní vrátím, protože to je první vůně, do které jsem se úplně zamilovala a plno lidí kolem mě mi říkala, co to mám za krásnou voňavku :). Ale jinak to takhle aji střídám
    http://veru-life.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Přijde mi vždycky zvláštní, když má žena sbírku parfémů. Já mám pouze jeden, který aktuálně používám, protože tu vůni považuji za mojí "vizitku" :D Teď je to už asi dva roky Cacharel - Amor amor. Pouze ve vedrech ho nahrazuji lehkým tělovým sprejem. Lady Gaga mě také láká, ale po té se možná začnu shánět až po dodělání Amoru :)

    OdpovědětVymazat
  4. Love potion od Oriflame je nádherná vůně mám ji ráda :)))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. La Vie Est Belle mi voní, ale když ji cítím na každé druhé, tak nějak nemám potřebu si ji pořizovat. Nedivím se však, že jde o nejoblíbenější vůni. Já používám nejradši Infinite Moment od Avonu, jde tam krásně cítit vanilka a je to taková trošku nasládlá, ale velmi příjemná vůně. Při zvláštních příležitostech sahám po Little Gold Dress od Avonu, ta je taková těžší a spíš na večer.

    OdpovědětVymazat
  6. Pěkný článek :-) La vie est belle mám také a přesně jako ty, musela jsem si zvykat. Koupil mi ji přítel tak nějak "od oka" a já si říkala, co to je za smrádek? No a po pěti až deseti očuchání jsem se k ní dočuchala a také na ní nedám dopustit. Výdrž je fakt skvělá.
    Další moje oblíbenkyně je Chloé Love eau Florale - u ní jsem si stopro jistá, že až ji dovoním, tak ji koupím zas :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Já mám oblíbenou Bullgari Omnia snad to píšu dobře :) opravdu krásný parfém :)

    OdpovědětVymazat
  8. Ja mám momentálne od Paco Rabanne a nemôžem sa jej nabažiť :) Od Lancome by som vyskúšala :)

    OdpovědětVymazat
  9. Chiffon mě neoslovil, je to na mě příliš lehká vůně. City Rush mi velice voní, problém ale je, že vůně nevoní na mně.

    OdpovědětVymazat
  10. Na City Rush nedám dopustit a budu si ho kupovat snad do konce života! :)
    http://chickflickcherry.blogspot.cz/2014/07/kosmeticke-nakupy-novinky-cervenec-2014.html

    OdpovědětVymazat
  11. taky mám víc oblíbených vůní, spíš svěží a citrusové vůně, nejradši mám LOrangerie od lancome,pak různé přírodní od yves rocher a nedám dopustit na BU hippy soul za pár korun, strašně mi voní a všichni mi ho chválí :)

    OdpovědětVymazat
  12. Pěkná sbírka :). Já jsem parfémová maniačka a nejradši mám v poslední době práve La Vie Est Belle, který jsem dostala od přítele k Vánocům :).
    Jinak jakto, že jsem na tvůj skvělý blog narazila až teď? :D

    http://pragueinstyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  13. Lady Gaga som mala, bola skvelá, nosila som ju v zime a asi sa k nej aj vrátim. Mám asi 30 parfémov a mojími favoritnmi sú Nina Ricci Nina jabĺčka :)

    OdpovědětVymazat
  14. Jsem parfémofil a jsem ochotná zaplatit majlant... Mám doma přesně 39 miláčků a jedu vyloženě v HE...
    Uvést nejoblíbenější bude těžké, já je miluju úplně všechny!
    Ale dobře teda, láska lásek je Paco Rabanne Black xs <3 těžší, sladká, rockerská
    Versace New Woman fresh vůně, cejtím v ní horskej potok s kapičkou sex appealu
    Emporio Armani White me se tu nedá koupit a o to víc si jí vážím :-) je prostě ideální vůně do vedra, svěží, mírně do citrusova
    Diesel Fuel For Life Unlimited je ztřeštěná těžší vůně a připomíná mi mne osobně v 15ti letech :-D

    A pokud můžu doporučit bezvadňáckej parfém, kterej voní snad každýmu, tak Burberry Body Intense, dá se koupit tester 85ml na elnino parfémech za 250, což je sranda... No a jaká je? Prostě voděnka, závojíček, jemná a překrásná ženská vůně =o)

    OdpovědětVymazat
  15. Ráda čtu o parfémových oblíbencích, takže děkuji za tvůj článek. Mám svou stálici asi pět let, která je se mnou spjatá a okolí to ví, za ta léta už je to prostě ten "můj parfém", moje značka. Naštěstí patří cenově mezi zlatý střed (40 ml za 550 Kč), za parfém bych asi víc jak litra nedala nebo i dala, ale to bych musela najít ten svůj, který by mi sedl a hlavně by zároveň nebyl provařený a rozšířený (ráda voním jinak a proto tu toho svého miláčka ani nejmenuju).... Přiznám se, že čas od času jsem mu nevěrná, ale to řeším vzorečkama či odstřiky, které přihodím k objednávce. Ale k tomu "svému" se vždycky po týdnu změny vracím. Prostě jsem šťastná, že jsem po letech pátrání našla ten svůj, který se mi nikdy neomrzí.

    OdpovědětVymazat
  16. City Rush je skvělá, to je pravda :) v Cinestaru na dámské jízdě jsem asi před 2 roky dostala vzoreček a ten mi hrozně moc voněl, pak jsem jí dostala k vánocům a ta vůně nebyla tak intenzivní a úžasná jako v tom vzorku, ale používala jsem jí. teď už jí skoro nemůžu cítit :D mou asi nejmilejší je momentálně Aqua Allegoria Pivoine Magnifica od Guerlainu. Ale jelikož mám dost problémy s čichem a máloco pořádně cítím, tak se ve vůních moc nevyžívám, hrozně mě to mrzí. Třeba nový parfém od Katy Perry - Killer Queen má tak perfektní flakón, ale cítím z ní jen alkohol, jako skoro ze všech.

    OdpovědětVymazat
  17. La vie est belle mě naprosto uchvátila. ze začátku se mi sice moc nelíbila, ale pak jsem jí naprosto propadla a hlavně mi ji vždycky každý chválil, takže k té se rozhodně vrátím :) vůně dost střídám, mám jich v koupelně okolo desítky a vždycky záleží na náladě, jaký parfém si zrovna "obléknu" :)

    OdpovědětVymazat
  18. ahoj.. rozprodávám sbírku miniatur značkových parfémů, kdybyste některá chtěla vyzkoušet více luxusních vůní za přijatelné ceny, tak tady je odkaz na mé aukce :) http://aukro.cz/listing/user/listing.php?us_id=13041278 mám tam značky jako Chanel, Dior, Nina Ricci, všechno originály v lahvičkách, které jsou zmenšeniny originálních flakonů velkých balení.. budu se těšit! případně zde je můj mail na dotazy: beesue@seznam.cz napište, určitě si vyberete, mám spoustu krásných vůní, dámských i pánských :)

    OdpovědětVymazat
  19. Pekná zbierka a ako krásne opísaná :) dúfam, že sa mi časom tiež podarí niečo podobné :) krásny deň prajem

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)