čtvrtek 13. března 2014

Video: Štětce Real Techniques - Core Collection + Starter Set

Pěkný čtvrteční den!

Už je tomu rok, co mám doma tyhle krasavce Real Techniques.. Tak už je možná na čase vám o nich něco prozradit, protože vyzkoušené je mám skutečně důkladně :) Prozradím vám jedno: jsou ÚŽASNÉ! O štětcích se myslím lépe mluví, než-li píše, takže tu pro vás mám o nich video. Je dlouhé, ale o těchto štětcích bych mohla povídat hodiny... až tak jsem jimi nadšená.


Koho videa nebaví, tak tedy alespoň stručný popis.

Mám hned dvě sady štětců - Starter set, což je set na líčení očí a Core Collection, štětce pro tvář. Každý set přišel v průhledné krabičce, kde byly umístěny v černém, lesklém pouzdru. Mimochodem, ta pouzdra jsou velmi praktickou a užitečnou pomůckou - vhodné na cestování nebo třeba jako "stojánek" na schnutí štětců po mytí. Pouzdro je na suchý zip, dá se postavit a obsahuje i několik gumiček navíc, takže do pouzdra se vejde i pár dalších štětců. Rukojeť je kovová, bohužel i když vypadá pevná, může se stát, že se promáčkne (ukazuji ve videu). Konec je gumový, který v ruce neklouže. Každý štětec RT má měkký, jemný a hustý chlup. Štětce drží svůj tvar, nepelichají a jdou krásně vyprat. Za celý rok používání se nezměnily a já jsem s nimi jednoduše nadmíru spokojená.




Starter set

Obsahuje základní výbavu pěti fialových štětců na oči.

V sadě je:

Base Shadow Brush - štětec pro aplikaci základního stínu. Já jej používám úplně jinak, díky svému měkkému a roztřepenějšímu chlupu se mi zdá super na blendění.
Deluxe Crease Brush - měkký, velký štětec pro konturování. Opět jsem exot a používám ho jinak, přesně opačně, totiž k nanášení základního stínu :D
Accent Brush - malý a tenký štětec určený pro detailní aplikaci stínů, rozzáření koutků, nanášení rozjasňovače.. Já jej používám k aplikaci do vnitřního koutku, případně na spodní víčko.. je tvrdší, ale nanese barvu opravdu precizně!
Pixel-Point Eyeliner Brush - štětec určený pro aplikaci linek. Využití je jasné, já po něm občas sáhnu i k precizní aplikaci stínu na spodní víčko.
Brow Brush - štětec na vybarvení obočí. Snad jediný štětec, který používám přesně k tomu, k čemu je určený :) Parádní štětec, který má oproti zbylým hrubší a trochu jiné štětinky. Je silnější než by si možná někteří na obočí přáli, ale pro mě ideál.

Core Collection

Je sada čtyř oranžových štětců na obličej.

V sadě najdete:

Buffing Brush - vhodný pro aplikaci pudru a minerálního make-upu. U mě vede v použití na tvářenky, občas po něm sáhnu i na pudr.
Contour Brush - nejlepší ke konturování nebo aplikaci rozjasňovače. Pro mě borec na bronzer! :)
Pointed Foundation Brush - použití na lokální krytí a aplikaci podkladu/make-upu. Značka: na zakrytí kruhů pod očima ideál!
Detailer Brush - malý štětec pro precizní aplikaci make-upu/korektoru na malé plochy, možné použít i na rtěnky. Já jej využívám na korektor, kterými zakrývám pupínky nebo třeba na přesný nános korektoru pod očima.


Stippling Brush mám mimo sady (vysvětlení ve videu) a mám ho s prohnutou rukojetí. Ničemu to však nevadí, naopak se to snad i lépe používá :D Štětec je určený na aplikaci make-upu. Je růžový, opět má gumové zakončení a oproti všem předešlým štětcům se ke konci rozšiřuje, dá se postavit a má o trošku tvrdší chlup. Díky tvrdšímu chlupu a jiné délce chlupu (obsahuje dvě délky - delší bílou a kratší černou) se make-up parádně zapracuje. Opět nemám nejmenší problém s vypadáváním chlupů, hustotou, třepením štětce, ztrátou tvaru či něco podobného.. pořád je v parádní formě :)



Nemůžu si tedy absolutně vůbec stěžovat. Pro mě jsou tohle jedničky a nedám na štětce RT dopustit. Pro mě zaručeně nejlepší nákup, co jsem kdy na poli kosmetickém udělala. Plánuji svoji sbírku rozšířit, protože v tomto případě se investice určitě vyplatí :) Kupovala jsem obě sady za zvýhodněnou cenu (aktuálně 1162 Kč) na e-shopu Plum. Sadu najdete přímo tady

Co vy a štětce Real Techniques? Máte je? Jste spokojené?

23 komentářů:

  1. RT miluju, mám tedy individuální štětce, protože v těch jejich sadách jsou některé, které bych nevyužila.. Ale jsem nadmíru spokojená :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mám a jsem spokojená, ale nadšená určitě ne, dle mě jsou lepší štětce, ale jsem ráda, že jsem je koupila a zkusila.. Na video mrknu, těším se na tvůj názor:) I když v článku jsem četla, že jsi moc spokojená...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já to beru v porovnání s těma ostatníma (levnýma), co tu mám.. :) Se Sigmou, Bdelium Tools, atd. zkušenosti nemám, takže nemůžu soudit a věřím, že jsou i lepší.. ale pro mě jsou to prostě zlatíčka :)

      Vymazat
    2. Jasně, ono záleží s čím porovnáváš, to je jasné:) Mě se líbí moc ty fialové, kvůli barvě:)))

      Vymazat
    3. Já tedy tyto mám a pak mám sady ještě od Sigmy, Sedony Lace, MAC, Hakura, Illamasqua a další a nic lepšího než RT pro mě tedy není ;)

      Vymazat
  3. já taky radši make-up nanáším prsty :) od RT mám takovou tu cestovní sadu, je tam růžový na tvářenku, fialový na stíny a zlatý pointed, ten ale nepoužívám. možná si pořídím ještě nějaké, jak říkáš, třeba ten na pudr :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tenkrát jsem právě zvažovala zda vezmu sadu s těmi třemi, co máš a nebo tu zlatou Core.. nakonec vyhrála teda ta Core, ale tou druhou bych také nepohrdla :D :)

      Vymazat
  4. RT už mám delší dobu a jsou bezvadné. Dobře se mi s nimi pracuje. Pořizovala jsem si je v USA, kdy ještě nebyly vůbec u nás k dostání a udělala jsem dobře. Koupím si je tam zase.

    OdpovědětVymazat
  5. Jednou bych si chtěla koupit :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. strašně moc se mi ty štětce líbí, ale mám pár svých z drogerky se kterýma jsem spokojená a navíc se už poslední dobou moc nelíčím, takže pro mě nemá význam si kupovat nové. Jaké štětce máš v plánu? jenom ti poradím určitě si nekupuj od PLH (lovelychlupy :D), kamrádka (ne neí to jedna blogerka, co a ně točila video) si objednala ten na makeup a kabuki a je nehorázně zklamaná.....vyhozený peníze, za tu cenu shit :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přemýšlím o Zoevě, které se mi líbí už dlouho, Bdelium Tools a nebo Nanshy.. ještě nevím :)

      Vymazat
  7. teda po dlhom case som si pustila tvoje video a musim dat klobuk dole! pride mi ze si sa vyrazne zlepsila :) nehovoriac o tom ze mas krasny a prijemny hlas :) len tak dalej a drzim palce ;)

    OdpovědětVymazat
  8. Já mám sadu na oči a jsem spokojená :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Právě mám své první dva RT štětce na cestě ke mě domů už se na ně moc těším;) Chtěla bych i štětec na oči,ale jen blending, štvě mě, že je mají jen v sadě:(

    OdpovědětVymazat
  10. Musím říct, že dneska jsem narazila na tvůj blog poprvé a ve videu, působíš strašně sympaticky. Jinak skvěla a naprosto vyčerpávající recenze:)

    OdpovědětVymazat
  11. Pekne video, mam sadu Core Colection, som z nej taisto nadsena, a planujem si este dokupit prave ten Stipling stetec a pripadne este nejaky, predtym som tiez pouzivala lacne ale uz su davno v kosi a mam len tieto, na oci mam sadu od Zoevy s tou som maximalne spokojna, kupovala som ju na doporucenie jednej znamej slovenskej blogerky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od Zoevy mám dva na oči a také jsem moc spokojená :) právě zvažuji, zda do nich jít.. zdají se být fajn!

      Vymazat
  12. Video se ti moc povedlo, a real techniques si plánuji také pořídit (jen se mi nelíbí jejich barevný design, protože upřednostňuji černou klasiku).
    Jinak bych ti třeba doporučila si koupit tyhle štětce z ebay za 250kč ( http://www.ebay.com/itm/Pro-Makeup-Kabuki-Brush-Cosmetic-Power-Foundation-Blending-Brushes-Tool-Set-Kit-/291016054072?pt=US_Makeup_Brushes&var=&hash=item43c1e89538) a pak na ně natisknout logo "petralovelyhair" a prodávat je za 900kč jako to dělá Petra a myslí si že "vymyslela" nový štětce :-DD

    OdpovědětVymazat
  13. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj, já jsem tu "svoji" sadu hledala docela dlouho, přece jen je to investice....tak jsem se koukla na dlouhý seriál recenzí štětců na kanálu SVĚT PODLE LU :).Po dlouhém zkoumání ceny, vzhledu a taky toho, jaké štětce vůbec opravdu využiju, jsem si nechala na Vánoce nadělit tuhle sadu od Zoevy http://www.zoeva-shop.de/en/bamboo-set/a-8000259/ a jsem doteď naprosto nadšená a spokojená! :)) Nevypadl mi taky ani chlup, štětce jsou jemné a moc se mi líbí jejich design.Navíc opravdu používám úplně všechny, za což u mě mají velké plus...! Pouzdro je velice praktické na cestování a někoho určitě potěší, že jsou veganské :)

    OdpovědětVymazat
  15. Děkuji za tip na sušení štětců. Štetce RT mám (sada na oči a pak sada tří), ale dosud jsem je měla klasicky ve stojánku (pouzdra schovaná v krabici) a sušila "na plocho" (tzn. na stole vodorovně). A až jsi musela přijít ty a ukázat takovou jednoduchou věc jak využít to pouzdro! Já i moje štětce ti děkují :-)
    Jinak osobně si myslím, že Hakuro štětce jsou s RT srovnatelné, jejich H52 je na make-up několikanásobně lepší než RT Expert face brush (a že jsem myslela, že experta už nic nenahradí). Pravda je i to, že jakmile jednou okusí člověk kvalitnější štětce (na make-up, pudr, i na stíny), tak všechny ty levné letí do koše.. Nechápu, že jsem do kvalitních štětců nezainvestovala už dřív...

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)