pondělí 17. března 2014

Color Edition 24H Bourjois vs. Color Tattoo 24HR Maybelline

Pěkný pondělní den!

Když jsem zvažovala, jak pojmout recenzi na stíny Bourjois Color Edition 24H, které se mi dostaly do rukou, dlouho jsem nepřemýšlela. Přímo se totiž nabízelo porovnání s tolik známými, oblíbenými a na našem trhu již zaběhlými Color Tattoo od Maybelline. A tak je tu souboj, kde vám představím oba kousky a nakonec prozradím, který si získal mé srdce více.. :)


Color Edition 24H Bourjois - 04 Kaki chéri

Už když jsem tyto stíny zahlédla na internetu, věděla jsem, že je prostě MUSÍM zkusit. Podle vzhledu mi výrazně připomínaly právě Color Tattoo, ovšem s tím rozdílem, že tyto mají mít trochu jiných obsah. Oproti CT jde o více pudrové stíny, konzistencí něco mezi pudrovými a krémovými, skutečně zvláštní směs :) Balení ale jak jsem zmínila je dle mého dosti podobné CT, alespoň na první pohled. Bourjois stíny mají černé víčko a průhledný kelímek, takže vidíte na první pohled odstín. Balení je umělohmotné, takže aspoň nejsou stíny tak těžké :) přesto se mi zdá obal nerozbitný, nevím, co bych s ním musela dělat, abych ho nějakým způsobem zničila. Konzistence, jak jsem říkala je pudrovo-krémová, možná by se tady hodilo říci máslová. Při aplikaci prstem jej naberete snadno, stíny k prstu přilnou, při aplikaci štětcem naopak vidíte tu jejich pudrovou část, kdy se tvoří na povrchu hrudky stínu.. je to něco.. na víčko pak totiž v obou případech chytá blbě. Stíny mám v odstínu Kaki chéri, jak název napovídá jedná se o khaki barvu, se zlatým, celkem výrazným shimmerem . Odstín opravdu nádherný a výjimečný, podobný jsem ještě nikdy nikde nepotkala. Pigmentace stínů vzhledem k zajímavé konzistenci bohužel není kdovíjaká. Pro intenzivní barvu je třeba nanést několik vrstev. V líčení, ve kterých jste mohli stíny vidět, byly vždy cca 4 vrstvy. To je dost, že? Vzhledem k tomu, že stíny jsou sušší a má víčka mastná, měla by to být ideální kombinace, aby se stíny neslévaly a po celý den držely. Jenže, tady se někde stala chyba, protože to bohužel vůbec nefunguje. Místo, abych stíny měla nehnutě na očích po celý den, mám stíny na očích cca 4 - 5 hodin a poté se barva výrazně vytrácí. Na očích zůstávají v záhybech pouze zlaté třpytky, které stíny obsahují, zbytek se z víčka vytrácí kdovíkam. Stíny jsem zkoušela několikrát, přes den i noc, s bází i bez báze a vždy jsem dosáhla bohužel stejného výsledku - výdrž cca půl dne. To je pro mne celkem zklamání, vzhledem k tomu, že by to mělo být přesně pro mě.






Color Tattoo 24HR Maybelline - 20 Turquoise Forever

CT u mne nejsou žádnou novinkou, víceméně už je to sázka na jistotu. Tentokrát jsem ovšem nechala za sebou veškerý ostych z barev a sáhla po téhle tyrkysové modré. Je to opravdu nádherná tyrkysová se stříbrným shimmerem. Jak je u CT zvykem, jsou krémovo-gelové konzistence, což mne z počátku trochu trápilo v aplikaci (mohou krýt nerovnoměrně a ve větším množství dělat "krustu"), ale jelikož nejsou první, jsem na ně už zvyklá :) Stíny jsou nádherně pigmentované, ve dvou vrstvách docílíte krásně syté a výrazné barvy. Díky své konzistenci a v tomto případě i barvě můžete tyhle krasavce použít i jako oční linky. Už jsem to také zkusila, však určitě víte, kdo blog sledujete :) a vůbec to nevypadá zle. Stíny mají výbornou výdrž, po aplikaci jakoby trochu ztuhnou a na celý den mám vystaráno. Mám je otestované důkladně, s bází i bez báze, samotné i v kombinaci s jinými (pudrovými stíny) ve všech případech však stejný výsledek - po celý den intenzivní krásná barva, která drží jako přibitá. Paradox je, že CT by mi mohly nadělat na očích paseku, díky krémovosti by nemusely být kamarádi s mými mastnými víčky, ovšem bez problému, jsme dobří přátelé. Do vrásek mi nezalézají, neslévají se, jednoduše drží. Stíny navíc přežijí i nějakou tu "spršku", jsou částečně voděodolné, už jsem to psala u předešlé recenze na CT (tady), ale pokud si vyloženě oči nebudete mnout, tak vám vydrží.. pokud tedy vyrážíte k bazénu a chcete mít něco na očích, zkuste právě CT. Zbývá snad už jen zmínit balení, možná jsou trochu praktičtější stíny výše od Bourjois, jelikož umělohmotný kalíšek není tak těžký, ale tyhle CT tak hezky vypadají.. však to znáte.. Kdo by jim odolal? Za mě tedy palec hore, CT jsou moji láskou a už si brousím zuby na další odstíny..






Pokud jste dočetli až sem, tak je vám jistě jasné, které stíny u mne vítězí. Ano, jsou to jednoznačně CT. Bourjois má nádherné odstíny a skvělý nápad, ovšem zdají se mi jednoduše nedopracované a jsou pro mě zklamáním. Horší pigmentace, špatná výdrž.. oproti tomu CT jsou prostě klasa. Nádherné pigmentované a syté odstíny, skvělá výdrž, voděodolnost.. Jednoduše je miluji :) Ještě je tu rozdíl v jejich dostupnosti a ceně. Zatímco Bourjois jsou dostupné snad jenom v parfumériích Douglas a cena je mezi 200 - 300 Kč, CT seženete v každém Rossmannovi a DMku za cca 150 Kč (ve slevách i za krásných 100 Kč!). No nekupte to! :)

Co vy a stíny Bourjois? Zkoušeli jste? A co vy a Color Tattoo? 

16 komentářů:

  1. Tie Color Tattoo sú podobné ako Essence stay all day?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano jsou, jenom se mi na rozdíl od Essence neslévají, nevysychají a lépe se mi aplikují :)

      Vymazat
  2. sú nádherné a máš krásnu linku :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jé a já ty bourjois chtěla ták vyzkoušet. Teď si asi raději pořídím další odstín CT :)

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
  4. Mala som v plane skusit Bourjois, ale tusim som si to prave rozmyslela :) CT by mohli rozsirit ponuku stinov, lebo prave taka kaki farba by sa mi zisla :)

    Peacock & Pineapples

    OdpovědětVymazat
  5. CT od Maybelline bohužel používat nemůžu, protože mám mastná oční víčka a CT na nich prostě nedrží :/ Takže já spíš budu shledávat plus v těch stínech od Bourjois :) Musím se na ně v Douglasu podívat :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak já jsem asi jediná, kdo vidí CT jako propadák :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však proč ne.. jednomu sedí, druhému nemusí.. to je u kosmetiky normální.. ;)

      Vymazat
    2. Nejsi! Mě bez báze pod stíny nevydrží ani dvě hodiny.

      Vymazat
  7. Také miluji modrou na spodní lince :)

    OdpovědětVymazat
  8. CT jsou moji velcí oblíbenci, mám asi 5 odstínů už :D

    OdpovědětVymazat
  9. Já si myslela že CT vyhrají, takže jsem si říkala "Škodulka mě nepřekvapí" ale když jsem si přečetla cenu za tu nekvalitu od Bourjois tak sem málem dostala zástavu srdce. Takže nakonec to byl hodně překvapující článek. Hezky si to sepsala a ještě si mě šokovala :-)

    OdpovědětVymazat
  10. chtěla jsem je vyzkoušet, ale asi tedy zůstanu u CT :)
    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
  11. oba vypadají na oku moc hezky, ale víc se mi líbí ten bourjois :) i když zas moc nevydrží :/

    OdpovědětVymazat
  12. CT jsou nejlepší! :) Škoda, že je u nás tak málo odstínů, když vidím tuhle fotku, brečela bych : http://2.bp.blogspot.com/-wryW5TH8E6I/Ua9ccA4CyDI/AAAAAAAABAU/LAvOVKqcCng/s1600/MaybellineColorTattoosHeader.jpg ;) Z.

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)