neděle 2. února 2014

Lakujeme: Colorama a Miss Sporty

Pěkný nedělní večer!

Nějakou chvíli tu nebyly laky na nehty a jelikož se s nimi u mě doma roztrhl pytel, chci vám zase některé ukázat. Musím se vám přiznat, že jsem se v posledních týdnech zamilovala do (pro mne) neobvyklých barev. Já vám momentálně ráda nosím červené nehty! Wtf? Sama nechápu, protože jsem to nikdy moc nemusela.. ale teď? Čím dál tím častěji. Vlastně nosím buď červené nebo vínové :) Tak vám tedy ukáži dva zástupce těchto barev se kterými jsem se momentálně nejvíce přátelila.

Colorama - odstín č. 155

Další lak do sbírky Colorama, dárek od mé kamarádky Elišky. Doma mám již hodně podobný (odstín č. 150), ovšem tenhle je na rozdíl od něho více do oranžova. Je to taková oranžovo-červená barva, od každé mixnutá tak na půl, takže vlastně nevíte, ale na nehtech vypadá moc hezky. Lak se dobře lakuje, i když se mi zdá trochu řidší, brala bych možná o chlup hustší konzistenci, občas mi stéká z nehtu. Kryje dobře ve dvou vrstvách, nepruhuje, schne rovnoměrně a do vysokého lesku. Schne poměrně rychle, kolega níže je rychlejší, ale taky to není žádný dlouhoschnucí vopruz, do pár minutek je suchý, takže ho používám opravdu ráda. Výdrží je na tom tak nějak průměrně, žádná týdenní záležitost, ale ty dva-tři dny, kdy se po této době začnou výrazně odrbávat špičky. Takže jako je fajn, brala bych ještě delší výdrž, ale zase nemůžu mít všechno, takže beru :) I tak ho lakuji v poslední době ráda a na mé poměry často (bývá u mne zvykem, že lak použiji jednou a pak už na něho nesáhnu, tenhle už jsem měla asi 4x! :D). Běžná cena laků Colorama je kolem 60? Kč (teď si vážně nejsem jistá), seženete v DM i Rossmannovi.



Miss Sporty - odstín č. 404

Tenhle mám momentálně na nehtech. Dárek od mé další skvělé kamarádky. Holky prostě vědí, čím mne potěšit. Laky MS jsem nikdy moc neřešila, ale tenhle se mi barevně zalíbil na první pohled. Moc jsem od něho nečekala, tak přeci jenom, lak MS.. a nějaké ty ne zrovna valné zkušenosti jsem s nimi již měla, ale tak musela jsem ho alespoň zkusit, že ano. Lak má hodně zvláštní barvu. On totiž vypadá v každé vrstvě trochu jinak a ještě se hodně špatně fotí. Mohla jsem se snažit sebevíc, ale zachytit ten absolutně odpovídající odstín se mi prostě nepovedlo, takže na fotkách je pouze přibližná barva. Barvu bych popsala asi takhle - v lahvičce a ve dvou vrstvách je to červená s nádechem do vínova. Pak jsem ale v rámci zachování laku ještě na pár dní přidala třetí a čtvrtou vrstvu a najednou z toho byl už těžce vínový lak a ještě s nádechem do fialova.. ale fakt jakože nádhera. Nehty vypadají silně pěstěné a elegantní! Dokonce i muž si toho všiml, prý mám "nějaký jiný nehty" a následovala otázka "to máš umělý?" :D Lak se krásně lakuje, s tím štětečkem mi to jde opravdu úplně samo a hlavně bez přetahů a to se divím, protože v to jsem mistr. Kryje perfektně ve dvou vrstvách nebo jedné silnější a opravdu rychle schne. To schnutí mne fakt baví, nemusím trávit dlouhé minuty a hodiny čekáním, než budu moci něco dělat. Do tří minutek je vrstva suchá. Paráda! Nepruhuje, jak bývá u perleťových zvykem, schne rovnoměrně. Jediné ALE je ta výdrž. Je bídná, fakt. Druhý den po lakování už mívám ošoupané špičky a strašně mě to štve! Jenže já to dělám tak, když nemám čas na odlakování, tak prostě hodím další vrstvu, vydržím dvě minuty v klidu a mám zase o den prodlouženo :D a nebo víte co, když nebudete líní jako já většinou bývám, stačí nanést nadlak :) s Better than gel nails od Essence mi nehty vydržely o dva dny déle.. Škoda té výdrže, opravdu, protože jinak je ten lak opravdu super krásný. Ale tak za 35 Kč nemůžu chtít zázraky, já vím.. Seženete ve stojanech MS běžně v drogériích.



Horní fotky jsou 4 vrstvy, vlevo dole je lak 2 vrstvy na slunci, vpravo dole 2 vrstvy.

Co a vy a červené/vínové laky? Máte rády?

19 komentářů:

  1. Ani nevím, který je hezčí. Oba se mi moc líbí!

    OdpovědětVymazat
  2. Taky mám ten od coloramy a je totálně božský! :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Ta barva laku od Coloramy je opravdu skvělá!! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Haha ten MS lak mám v presne tom istom odtieni a dostala som ho tiež od kamarátky :D ♥ :)

    theresahoran.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  5. Tak ta colorama se mi vážně líbí. Super barva.

    R. Valentýnská giveaway

    OdpovědětVymazat
  6. Po Colorama toužím, ale ještě jsem s nimi nezačala. Tento je fakt nádherný.

    OdpovědětVymazat
  7. Colorama 150 je muj nejmilovanejsi cerveny lak a mam obavu, ze nutne potrebuju i 155!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tu 150 taky miluju :) vlastně do té doby, než jsem ji poznala, jsem se červeným lakům bránila :D

      Vymazat
  8. colorama 155 je rovnaký ako od Catrice-Fred Said Red, môj najmilovanejšííí :)

    OdpovědětVymazat
  9. Laky od Coloramy a Miss sporty mám nejradši :) já si na ně nemůžu stěžovat.

    OdpovědětVymazat
  10. Od Coloramy mám úplně stejný, je to krásná barva. Ale přijde mi, že kvalitnější je Rimmel.

    OdpovědětVymazat
  11. já jsem si teď koupila červený Brocades od Coloramy a děsně mě štve štěteček. je až moc široký, nemám ráda ani ty extra úzké, ale tenhle je rozpláclý až moc, tak se mi s ním blbě lakuje, ještě ty mega třpytky... jinak od Coloramy ani MS žádný nemám, z drogérkových nedám dopustit na Rimmel :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ty Brokáty jsou dokonalé všechny! Já se jim pořád snažím odolat, ale bojím se, že stejně nevydržím a aspoň jeden budu muset mít :D :) ale zas jestli se tak blbě lakují, tak to není nic pro mě.. jsem na lakování děsné střevo :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)