pondělí 3. února 2014

Cosm'etika oční stín + MOTD

Pěkný pondělní večer!

Trochu náročnější článek to dneska bude, protože vám dlužím recenzi Cosm'etika očního stínu a zároveň to vezmeme i s líčením, kde je stín v akci. To víte, jsem dneska zase stihla fotit, tak proč ne rovnou i s ukázkou :)

Když tenhle stín kdysi přišel v Ladyboxu, absolutně vůbec se mi nelíbil. Dorazil v papírovém pytlíčku, vypadal obyčejně a byl matný.. to obecně stačí k tomu, abych ho neměla ráda.. Matných stínů mám v paletkách hromadu, ale nikdy jsem jim nějak nepřišla na chuť.. Jenže, pak jsem se rozhodla si tenhle kousek nechat a vyzkoušet ho.. výsledek? A sakra! Proč jsem ty matný stíny nikdy nepoužívala? Vždyť vypadají dobře, dají se s nimi dělat doslova divy..! Takže asi tak, jednoduše jsem pochopila, k čemu takový matný hnědý stín slouží :)



Oficiální popis: Stíny obsahují slídu a další minerály, které přilnou k pokožce a zajistí celodenní výdrž. Kukuřičný škrob zjemňuje, bio olej ze semínek vinné révy zajistí regeneraci a hydrataci pleti. Obsahuje také flavonoidy, významné antioxidanty, které pomáhají v boji proti volným radikálům. Bio meruňkový olej vyživuje a zjemňuje pleť a působí proti vráskám, bio bambucké máslo chrání proti  nepřízním počasí, UV záření a eliminuje podráždění pleti. 

Jak jsem psala výše, stín mám zabalený v papírovém pytlíčku/krabičce nebo co to je, takže to prostě není žádný hit. Ale zase je to praktický, přihodím jej vždycky do kosmetické taštičky, místa to moc nezabere a i když se to nezdá, tak to vydrží cestu aniž by byl na kusy.. tak jako proč ne, zvykla jsem si.. I když nějaká paletka by se hodila :) Gramáž stínu je celkem velká (3g), takže spolu budeme asi na věčnost. Nesmím zapomenout podotknout, že se jedná o veganskou kosmetiku, jak obal hlásá! Takže by to mělo být něco i pro příznivce přírody ;) Stín je opravdu hodně jemně namletý, díky tomu při aplikaci na štětec maličko práší. Ale není to nic tragického a třeba při aplikaci stínu na víčko už je to bez nejmenšího problému. Pigmentace stínů je velmi dobrá, lepší než u většiny matných stínů, se kterými jsem dosud měla tu čest. Stín se krásně aplikuje, jak štětci s měkčími tak s tvrdšími štětinami, jde nádherně rozblendit do ztracena. Jak jsem už psala kdysi v oblíbencích, tenhle stín je pro mě favoritem na konturování očí. Používám jej především do záhybu, kdy dodá očím hlubší pohled a líčení šmrnc. Výdrž stínu je parádní i bez báze mi na očích vydrží po celý den, intenzita barvy se po celém dni trochu snižuje, ale vidět je pořád dobře :) 



Za mě tedy velké ANO, jak se mi nelíbil, tak ho teď doslova zbožňuji a používám jej s železnou pravidelností víceméně denně. Stíny najdete tady za 199 Kč, prodávají se takto jednotlivě jako náplň do magnetické paletky. 

Tady ještě fotky dnešního rychlého líčení, kde je stín v akci.. Nic zajímavého, prostě jednoduché na den, ale stín je tam vcelku výrazně použit, takže ho dobře uvidíte v akci :)



Co vy a Cosm'etika? Máte s ní zkušenosti? A jak jste na tom s veganskou kosmetikou?

16 komentářů:

  1. Slyším o tom poprvé a přijde mi to opravdu jako skvělý typ.

    OdpovědětVymazat
  2. Páni,skvěle ses nalíčila,takhle vystínovaný oko u tebe vidím prvně! Nádherné :) Tento odstín matný by byl fajn i na kontruování...což já měla ten světlý a třpitivý :( A podobných mám hromadu v jiných paletkách

    OdpovědětVymazat
  3. Zkušenosti nemám, slyšela jsem o ní poprvé právě z Ladyboxu. Jinak je mi celkem jedno jestli je kosmetika veganská nebo ne, ale alespoň aby netestovala na zvířatech (přece jenom ti králíčci jsou roztomilí, tak to na nich nezkoušejte :o) :)

    OdpovědětVymazat
  4. Na to, že je stín matný mi přijde, že na oku vypadá jako s perletí. Pěkně se leskne. V krabičce vypadal nic moc, ale na oku je nádherný. Opravdu bych neřekla, že je to matný stín.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skutečně je matný, třpytivě vypadá možná kvůli tomu blendění s tím světlejším stínem, kdy se mi na oku oba smíchaly :)

      Vymazat
  5. Paráda, hnědá je prostě základ obyčejného přirozeného líčení a to mám nejradši. Moc ti to sluší ;)
    Hezké úterý :)
    Eve.h

    OdpovědětVymazat
  6. Další MUST-HAVE koukám. Já jsem zase pravý opak - používám jen matné stíny a především jen odstíny hnědé. Jsem konzerva a sázím na jistotu. Takže na tohle já rozhodně slyším (ještě když je to organic a vegan, že jo), díky moc za recenzi.

    PS: Umíš se fakt krásně nalíčit:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I ty kecko! Ty se líčíš mnohem lépe, ty tvoje super linky mě vždycky naštvou! :D :)

      Vymazat
  7. To líčení se ti povedlo :-)
    Já se musím přiznat, že matných hnědých mám celkem dost, právě kvůli tomu konturování, ale používám primárně jen color tattoo v taupe odstínu, takže tenhle našel využití na obočí... sestry :-) Na mé byl moc světlý, ale k ségře sedl poměrně pěkně. Akorát mi nepřišlo, že by prášil.

    OdpovědětVymazat
  8. Člověk by řekl, že to je taková nic moc hrůza ten stín, ale musím říct, že vypadá naprosto parádně. Já měla v boxu tu tmavou variantu a taky se mi moc líbí, ač je mi zpočátku zrovna dvakrát nezamlouval. To abych začala uvažovat o nějaké paletce, když je i tento tak moc fajn :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/01/spotrebovano-leden-2014.html
    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/01/spotrebovano-leden-2014.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak aspoň že se nám ty stíny začaly líbit, byla by škoda nezjistit, jak skvělé jsou! ;)

      Vymazat
  9. Mám od nich ten světlý odstín ( taky Ladybox :-) ) a je fakt super. Koukala jsem už na tu paletku, ale nenašla jsem na jejich stránkách obrázek paletky se čtyřmi stíny a v popisu jich mají 10 ovšem obrázky nikde nevidím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty obrázky odstínů tam skutečně chybí, také jsem na to koukala :( jedině jestli by nebylo možné je dohledat přes swatche na googlu.. :)

      Vymazat
  10. Také jsem jeden dostala v Ladyboxu, ale bohužel mi přišel takový třpytivý, který vůbec nevyužiju. Tak poputoval k mamce, každopádně tento hnědý bych brala! A povedené líčení! :)

    OdpovědětVymazat
  11. Děkuji vám všem za postřehy a milá slova! :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)