středa 16. ledna 2013

Fleur de Noël - Vánoční pomazání.

Pěkný středeční den!

Všimli jste si jak dlouho tu nebyl článek o tělovém krému/mléku/másle? Já jsem si toho tedy všimla! K dnešnímu dni je to přesně měsíc, co tu bylo to poslední. A tak je nejvyšší čas vám zase jedno mazadlo ukázat. :D A bude to další kousek z boxu (ano já vím, už je to hrůza, ale nebojte, mé zásoby věcí z boxů se tenčí!). 

Jedná se o tělové mléko od Yves Rocher z vánoční limitované edice Fleur de Noël. Jestli jsem někdy měla radost z nějaké tělové kosmetiky v boxu, tak právě z tohoto mléka. Opravdu. Nejen že mne na první pohled zaujal jeho obal, ale navíc mne očarovala i jeho vůně. Ne že bych při prvním přičichnutí byla úplně mimo, to ne, chvíli jsem si na ní zvykala. Ale když jsem si zvykla, tak to stálo za to. Na Vánoce opravdu jako dělaná a tak jsem se jím přes celé Vánoce poctivě mazala a mažu se jím poctivě až do dnešního dne.


Mléko má podle popisku "jemnou květinovou vůni". Asi takhle, jemnou a květinovou vůni si představuji úplně jinak. Tohle je podle mne úplně pravý opak - těžká kořeněná vůně (pro mě typické Vánoce). Jsem jediná komu toto nepřipomíná ani trochu jemnou květinovou vůni? Ale dost o vůni, shrneme to prostě slovy, že je příjemná, pro zimu jako dělaná. Kytičky si totiž necháme zase až na léto, že ano? :) Výrobce píše o rostlinných složkách - oleji z řepky olejky, citrónu, pomeranče, badiánu a tak dále. K tomu je obal recyklovatelný a obsah dermatologicky testován. Príma, ale většinu toho já tak nějak nedokážu pořádně ocenit. Jak jsem si ale prohlížela obal, mrkla jsem i na složení a zjistila jsem že obsahuje mimo jiné i ureu (a o tom nenapíšou?!), to už mě zaujalo podstatně více. To totiž vysvětluje tu skvělou hydrataci, kterou jsem u mléka nečekala. Hydratace je pro mě u jakéhokoliv mazadla nejdůležitější a tak ji i přísně hodnotím a pořádně sleduji a tady u tohoto mléka si opravdu nemůžu stěžovat. Hydratace ale není jediná věc, co mě na tomto mléku těší, protože hydratovat umí i kdejaké máslo. Jenže právě na rozdíl od másla má toto mléko několik výhod. Perfektně se roztírá, velmi rychle se vsakuje, nelepí a nezanechává ani žádný mastný film. Po chvilce o něm vůbec nevíte, ale přesto víte, protože máte pokožku hydratovanou a provoněnou. A upozorňuji, že provoněnou na dlouhou dobu! :) Bonusem je malá spotřeba, protože na namazání je ho potřeba opravdu malé množství.



Závěrem tedy musím říci, že jsem z mléka úplně odvařená. Nejen že dobře hydratuje, ale navíc pěkně voní, rychle se vstřebává a ještě balení dlouho vydrží! Vážně uvažuji o zakoupení ještě druhé verze tohoto mléka. Minulý týden jsem se byla v obchodě podívat a limitka je stále k mání a tak si vlastně říkám, proč ho ještě nemám doma. :)

Seženete v obchodě Yves Rocher (alespoň v Pardubicích ji měli, na jejich e-shopu jsem tuhle limitku však vůbec nenašla), v 300 ml balení a kolik stojí vám přesně neřeknu, ale tak nějak tipuju kolem 150 Kč, teď už by mohlo být i v nějaké slevě. Pokud někdo z vás víte, tak mne určitě doplňte.

A co vy? Vyzkoušela ho některá z vás? Jste s ním spokojené?

13 komentářů:

  1. Hydratace byla fajn, ale vůně mi úplně nesedla, navíc když jsem pak ve Vídni narazila a očuchala dvě ze dvou možností limitky, kterou tam měli a které byly až neskutečně nádheré, tak jsem i zalitovala, že mi nedošlo radši něco takového. Nevím, co přesně je v českém YR v kamenném obchodě - byla jsem naposledy před uvedením limitek, ale ani v e-shopu jsem nenarazila na ty limitky z Vidně :( Iwi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo vůně je hodně individuální záležitost a tahle nemusí sednout každému :) Jinak v e-shopu jsem snad nikdy žádnou limitku nezahlídla, ty tam asi ani nedávají.. :-/

      Vymazat
  2. Měla jsem ho a trvalo mi skoro rok ho vypotřebovat, ta vůně je jen, když má na ní člověk náladu. Jinak je z minulé vánoční kolekce a v kamenných obchodech se už sehnat nedá, ani ve Francii v La Gacilly :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. K sehnání je :) jak píšu v článku, byla jsem se v obchodě podívat a měli tam celou tu limitku. Kromě mléka ještě mýdla, sprchové gely, krémy na ruce.. Mám takový pocit, že tuhle limitku pustili po roce do světa znovu.

      Vymazat
    2. Vážně? Já jí neviděla ve třech obchodech v Praze a ve třech ve Francii :) Možná našli nějaký přebytky :) Docela mně mrzí, že jsem nezkusila i tu oranžovou variantu, protože to mléko nebylo špatný :) Teď mám z té letošní limitky Mauves cristalisées, tak jsem zvědavá, jestli bude mít podobné vlastnosti :)Vůní mi teda sedí víc :)

      Vymazat
    3. Jo vážně. Možná to jsou nějaký přebytky, ale v Pardubicích prostě k dostání je.

      Vymazat
    4. U nás je také k dostání:) (Ústí nad Labem)

      Vymazat
  3. Já jsem ještě žádné tělové mléko Yves Rocher neměla, ale podle tvého popisu to zní skvěle :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem ho měla loni, vůně nebyla úplně ono, už mělo YR daleko lepší pro vánoční limitku, ale svůj účel splnilo, což je důležité. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Také ho mám a přesně jak píšeš, je naprosto skvělé, hlavně ta vůně! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Zkušenost s ním nemám, ale když čtu jak voní, láká mě. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Zrovna mi došlo tělové mléko a chtěla jsem se poohlédnout po jiném...tak teď mám inspiraci. :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)