čtvrtek 3. května 2012

Ochrana před sluníčkem.

Pěkné čtvrteční ráno! 

Dneska se podíváme na něco, co je podle mě v těchto slunečných dnech nepostradatelné, ale přesto na to mnoho lidí zapomíná.. Jde o opalovací krémy. Já se musím přiznat, že jsem je také dlouho opomíjela a často jsem se namazat "zapomněla".. No a potom to tak také vypadalo.. červená jako rajče a v noci jsem nemohla samýma bolestma spát, jak jsem byla spálená.. A to už ani nemluvím o jedné dovolené v Řecku před třemi lety, kdy jsem se první den odmítla namazat a další 3 dny poté jsem strávila na pokoji s obrovskými puchýři, které se léčily hodně dlouho..! :D Ale letos jsem si řekla dost! Starej se o svoji pokožku, jinou už mít nebudeš..! A tak pokaždé, když vylezu na sluníčko nezapomínám použít krém. Letos tu mám tento opalovací krém ve spreji od Avonu, z loňských výprodejů. Ale nebojím se, že by letos nebylo v prodeji něco podobného.. Velmi oceňuji rozprašovač, nanášení je pro mne lepší než klasický krém, který si musím lít na ruku. Příjemná vůně a řidší konzistence, která se rychle vsakuje jsou super. Krém je s faktorem 15, což je málo, ale pro mě prozatím dostačující. Zatím jsem se letos nespálila (a to je co říct! Na prvním sluníčku se každoročně spálím!). A po opalování se nezapomínám mazat krémem po opalování, který má pokožku zklidnit a zchladit. Momentálně je za tento krém/sprej vděčný přítel, který ho hojně využívá.. :D  Obojí je 150 ml, což na nějaký čas postačí.. a až dojde mám už další favority na vyzkoušení... :)



A čím chráníte svoji pokožku před sluníčkem vy?


15 komentářů:

  1. Letos mám opalovací krém Alverde Sensitve, brzy napíšu recenzi (která bohužel nebude moc pozitivní). Taky se na sluníčku rychle spálím, letos se mi to díky pravidelnému mazání vyhýbá. Nic speciálního po opalování nepoužívám, vystačím si s klasickými tělovémy krémy. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ty brďo, to jsi byla docela kaskadérka nenamazat se v Řecku. :) Ale nemyslím to zle.
    Já opalováky střídám, nejraději mám opalováky ve spreji. Používám pořád Sun Dance z DM s beta-karotenem nebo Garnier - oboje OF 15, k moři pak OF 25. Nejvíc se mi zatím osvědčil Piz Buin, po něm jsem šla nádherně do hněda, ale cena je celkem vysoká.

    OdpovědětVymazat
  3. Ja jsem si letos koupila mleko na opalovani Astrid s faktorem 30 a mleko po opalovani te same znacky. A zatim super, zadna spalenina, dobre se roztira a prijemne voni. Jeste bych se chtela mrknout po nejakem oleji na opalovani.

    OdpovědětVymazat
  4. Mám od Avonu tělové máslo po opalování. No, má mít tropickou vůni a je to těžká umělotina, smrdí :/ Navíc jeho hutná konzistence není úplně košer pro sluncem zcitlivělou pokožku, takže za mě palec dolů :(

    OdpovědětVymazat
  5. Taky jsem si nějdříve často nemazala :) Ale já jsem většinou naštěstí nebyla tak spálená jako ty :) Jinak teď už jsem to taky nepodcenila a už jsem nakoupila krémy na opalování :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já když byla mladší, tak jsem se nikdy taky nespálila.. až posledních několik let jsem nějaká víc citlivější a poprvé se spálím.. ale jakmile se jednou spálím, pak už můžu být na sluníčku jak dlouho chci a jen hnědnu.. :D :)

      Vymazat
  6. vypadají skvěle,možná vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  7. každý rok si říkám : proč bych se mazala, já se přece nespálím :D no a je jasné, jak to asi dopadá :D jsem nepoučitelná :D ale po tom co se na začátku léta spálím se vždycky mazat začnu :D

    OdpovědětVymazat
  8. Super tipy, budou se hodit:-) Já používám krém od Eucerinu!

    Zvu tě na Essence REBELS Giveaway:

    http://illussoire.blogspot.com/2012/05/essence-rebels-limitovana-edice.html

    OdpovědětVymazat
  9. Skvělé tipy, hlavně když je teď tak horko a svítí sluníčko.Z Avonu si tyhle výrobky určitě pořídím))
    xoxo T.
    http://dreamaboutflowers.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj, na opalování je nejlepší olivový olej. Když jsme byli v Itálii já se mazala jen krémama s ochrným faktorem a oproti mému strejdovi jsem byla jako potřená bílou barvou. Stejda si dával krémy s ochraným faktorm a potom se ještě mazal olivovým olejem a po dovolené vypadal skoro jako černoch :D A tyhle krémy z Avon nepoužím, jsou totiž tesovány na zvířatech :o(

    Užívej si krásných slunečných dnů :o)

    OdpovědětVymazat
  11. Letos jsem na sluníčku byla fakt minimálně. Ale jinak používám opalováky s SPF 30 na tělo a SPF 50 Vichy na obličej.

    OdpovědětVymazat
  12. jsem bílá jako stěna a at´ strávím jakékoliv množství času na sluníčku nikterak se neopálím a spálená a červená taky nejsem :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)