Stránky

středa 19. června 2024

Oblíbené vůně jaro: Versace, Armani, Gucci

Ahojky!

Jaro se nám sice chýlí ke konci a čím dál tím více nám ukazuje růžky léto, ale já až nyní usedám k vyvoněnému článku s tipy na letošní oblíbené jarní parfémy, tak snad vám to nebude vadit a snad se budou tipy hodit do budoucna a nebo klidně i do léta, protože jsou to vesměs všechno jemné a lehčí vůně. Všechny jsou založeny na květinových tónech, které já vyhledávám právě zejména v jarních měsících, takže se dnes podíváme na My Way od Armaniho, další bude Flora - Gucci a do třetice Bright Crystal od Versace.




Bright Crystal - Versace

Bright Crystal je vůně, kterou většina z vás už určitě potkala, rozhodně patří mezi nejznámější této značky. Na trhu už bude skoro dvě desítky let, takže to není žádný nováček. A velkého bytelného víčka v podobě průzračného krystalu si navíc nelze nevšimnout :)

Musím říct, že s vůní jsem nebyla kamarádka od prvního okamžiku a dlouho jsem si jí nebyla jistá. Je to pro mě hodně zvláštní kombinace svěžesti a květinových tónů, kde jsem úplně nevěděla zda ano nebo ne. Musela jsem si k ní najít cestu a tak nějak si k ní dojít.. Je dost silná a energická, zároveň v sobě má i doušek holčičí něžnosti. 




Hlava: granátové jablko, yuzu, ledový akord
Srdce: pivoňka, magnólie, lotosový květ
Základ: pižmo, ambra, dřevo Akašu

Pokud sháníte nevšední vůni, kde se skloubí svěží tóny s těmi květinovými a to natolik, že můžou chvíli až "štípat" v nose, tak potom jste tu správně. Bright Crystal z počátku nabývá na intenzitě, aby se postupně rozlinula do mnohem jemnější, květinové a ve finále až dřevité podoby. V prvních tónech je to šok a postupně si můj nos na vůni zvyká. Hodně podobně to mám například s vůní Good Girl Blush od Caroliny Herrery, která je však ještě těžší, tato díky ledovému akordu v úvodu působí trochu svěžeji a je vhodná i pro teplejší a letnější dny. Je energická, ženská a zároveň trochu cudná a holčičí a vlastně se mi to ve výsledku dost líbí. 

Vůně je to silná nejen svými akordy, ale také intenzitou a samotnou výdrží, kdy ji bez problému cítím po většinu dne a to i přes fakt, že se jedná "pouze" o toaletní vodu. A nejde nezmínit i její flakónek, který je sám o sobě jednoduchý, ale má výrazné víčko v podobě velkého krystalu s logem Versace nahoře, které nesmí chybět. Flakónek Bright Crystal je oproti jiným od Versace velmi nenápadný. Ale nebudu lhát, líbí se mi i ty jejich kýče. Občas to mívají tak přeplácané, až se mi to líbí :D Každopádně toto není ten případ. Za mě moc fajn, vůně i design a já ji mohu doporučit. K sehnání je na e-shopech (VivantisNotino), ale třeba i v DM drogérii, cena se různí, tato 90 ml je za cca 1500 Kč.




May Way - Giorgio Armani

Tuto vůni asi také netřeba představovat. Většina z nás ji zná a spousta z vás ji určitě doma i má. A pokud ji neznáte z originálu, tak možná z její virální imitace Her Choice od La Rive, která je v tomto případě opravdu věrohodná. My Way je vcelku nová, bez dlouhé historie (uvedena na trh byla v roce 2020), ale už se dočkala několika dalších interpretací (naposledy například Nectar) a těší se velké oblibě. 

Já jsem byla z počátku docela nesvá, zda mi bude vonět, protože je jemnější a sladší než vůně, které upřednostňuji. Navíc obsahuje jasmín a ten já nerada. Ale byly to zbytečné obavy. Kromě květinových tónů jsou tu i lehoučce znát z počátku svěžejší a později naopak dřevité, které hrají na moji oblíbenou notu, takže jsem si ji oblíbila vcelku rychle. A i když vím, že asi nikdy nebude mojí srdcovkou a signature vůní, momentálně si ji užívám plnými doušky.. 





Hlava: bergamot, květ pomerančovníku
Srdce: tuberóza, jasmín, bílé květiny
Základ: madagaskarská vanilka, cedrové dřevo, jalovec, bílé pižmo

Začneme od flakónku, který je prostě nádherný a já v něm nacházím velké zalíbení. Je to vůně určená zejména pro zvídavé ženy, které rády objevují a rozšiřují své obzory. Vůně hraje tóny z celého světa a stejně tak flakónek vás vede tímto směrem a má pobízet k objevování. Má modré víčko, které symbolizuje Zemi a prstenec, který pro změnu znázorňuje jedinečnou cestu každé z nás. Flakónky vznikají také s ohledem k životnímu prostředí a je možné je znovu naplnit. Jednoduše je to naprosto promyšlené od A do Z. A navíc to fakt hezky vypadá. 




Vůně je stejně jako samotný flakónek hravá, mladistvá, svěží, holčičí, ale přesto v sobě nese prvky ženskosti a elegantnosti, takže se ji nemusí bránit ani starší ročníky. Prvními tóny vás omámí trochu citrusovější prvky, takže je to v klidu vůně vhodná i do teplejšího a letního období. Během chvilky se však mění do květinových tónů, které mají chvíli správný říz (já tam hlavně vnímám ten jasmín :D), ale postupně slábnou a vůně se proměňuje do velmi jemného a sladkého základu. Je to zajímavá vůně, opravdu hodně ženská až "holčičí" a pro mne typická na jaro/léto. Většinou po ní sahám tehdy, když jsem oblečená do růžové nebo sukně či šatů, protože k tomu holčičímu vzhledu prostě patří :) Intenzita i výdrž jsou na mě slabší, ale to je možná na léto i lepší a oceňuji to více než parfém, který vás bude mlátit do nosu, takže za mě fajn a určitě se mi doma neztratí. Seženete ji v parfumériích (Douglas či Sephora) nebo e-shopech (VivantisNotino, atd.). Ceny se hodně liší, průměrně to bude kolem 3000 Kč za 100 ml, nejlevněji jsem našla na Vivantisu.



Z této trojice je potom mému srdci nejbližší Gucci Flora Gorgeous Gardenia. Opět se jedná o květinovou vůni, která má ale velmi sofistikovaný a tlumenější základ, takže i když je kytičková, není tolik kytičková.. Dává to smysl? :D Je typicky jarní, ale trochu pudrovější a tak nějak mám na ní náladu mnohem častěji než na jiné a mám i pocit, že se ke mně samotné hodí nejvíce.   




Vůni mám ve starším balení, které již není dostupné, ale nenechte se zmást, běžně je vůně k sehnání, jen v typicky barevném květinovém flakónu (flakón je nyní podobný krabičce té mojí verze). Tváří této vůně se stala Miley Cyrus, takže si myslím, že jste vůni a flakónek již určitě někde zahlídli :) Každopádně vůně by měla být stejná, proto si tu o ní pojďme krátce popovídat.. 

Hlava: červené bobule, mandarinka, hruškový květ
Srdce: pačuli, cukr
Základ: gardénie, plumérie, jasmín

Pokud sháníte opravdu klasickou "květinovku", tak toto by mohlo být to pravé ořechové. Je to kytička, kam se podíváš, jemná, neagresivní, holčičí, hravá a sladká, ale přesto trochu zatažená do pudrového závěru, takže i přes spoustu kytiček působí i žensky až elegantně. Cítím se s ní nejen svěže, ale prostě sofistikovaně a žensky. Je méně sladká než My Way, ale více než Bright Crystal. Je to prostě jarní, květinová nálož. Ale co jiného čekat od vůně, která se jmenuje Flora, že? :) Každopádně jde rozhodně o velmi pěknou vůni, kterou si užívám každým douškem a to od prvotních tónů až po ten poslední (a to i přes fakt, že je tam ZASE jasmín :D). Výdrží je slušná, je cítit několik hodin a řekla bych, že je to srovnatelné s Versacem. Jak říkám, tahle vůně mě prostě moc baví! K zakoupení například tu.





Sečteno podtrženo: Tohle jsou tři jarní tutovky. Každá je úplně jiná, ale všechny spojují květinové tóny, jen pokaždé v jiné podobě. Versace Bright Crystal je nejsilnější a má největší rozptyl tónů od svěžích citrusových začátků po jemnější květinový základ. My Way je potom hodně sladká a holčičí alternativa. Naproti tomu Gucci Flora je sice květinovka se vším všudy, ale zároveň má v sobě i trochu pudrovější akordy, takže působí lehce sofistikovanější a dospělejší. Všechny mě baví a každou z nich si užívám :) Kombinuji je samozřejmě ještě s jinými oblíbenými kousky, ale v poslední době je používám rozhodně nejvíce.

Co vy a zmíněné vůně? Znáte? Zkoušeli jste? Jaká je vaše oblíbená květinová vůně?

8 komentářů:

  1. Klárko, díky moc za tip na dupe My Way ♥

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Klárko, viděla jsem tě včera v Actionu, tak zdravím alespoň takto virtuálně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé Sabčo, tak já si vůbec nevšimla. Jak jsem v Actionu, tak jsem slepá a vidím jen regály :D Měla si se přihlásit :)

      Vymazat
  3. Já si teď nejvíce oblíbila Calvin Klein My Euphoria a Loubifunk od Christiana Luboutina.

    OdpovědětVymazat
  4. Z těchto vůní jsem měla Bright Crystal..nebyla to láska, co by mě ohromila, ale v pohodě jsem ji zvládla vypoužívat, aniž by se mi nějak převoněla, jen už nebyl důvod se k ní vracet. Ale druhé dvě by mě lákaly, můžu jak sladké, tak květinové vůně, případně i jejich různé kombinace:-)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)