sobota 4. května 2019

To musíte vyzkoušet: Přírodní kosmetika DieNikolei

Krásný den vám přeji!

Zase bych jednou ráda byla poslem dobrých zpráv. Na našem trhu se objevila nová značka přírodní kosmetiky dieNikolai. A můžu říci, že je o co stát, protože nabízí vskutku zajímavé výrobky. Však mrkněte na celý sortiment na Nuspring.cz. Já jsem testovala dva produkty - tělový krém, respektive krém na ruce Růžový květ a balzám na rty Meduňkový polibek. 



Značka dieNikolai je rakouská, pochází ze slunné oblasti Wachau. Kromě čistých obalů a kvalitního složení je fajn i myšlenka konceptu značky, která si zakládá na šetrném zpracování surovin a minimalizaci zásahu člověka do přírody. Má certifikát Demeter (kosmetika tímto certifikátem označená splňuje ekologické a udržitelné hospodaření v souladu nejen s přírodou, ale s celým vesmírem). Všechny produkty od dieNikolai jsou bez palmového oleje, ropných derivátů (parafínů), parabenů, silikonů a pesticidů.


Tělový krém (krém na ruce) Růžový květ

Oficiální popis: Krém Růžový květ je vhodný pro všechny typy pokožky/pleti. Je to 100% přírodní tělový krém s velmi zajímavým složením, který zklidní, zvláční a uvolní pokožku. Přináší pokožce unikátní ochranu, ošetření, výživu, hydrataci a regeneraci. Jeho základ tvoří extrakt z lipového květu, mandlový olej, olivový olej, olej z bezových jader, olej z hroznových jader, rozmarýnový olej, olej z divoké růže, včelí vosk a další. Díky kombinaci sedmi olejů pleť obnovuje, dodává ji přirozený lesk a dostatečnou vláčnost. Olej z hroznových jader regeneruje pokožku a ošetřuje ji. Olivový olej hydratuje, pečuje o pokožku a chrání ji před vnějšími vlivy. Včelí vosk chrání pokožku a zvláčňuje ji. Růžový olej skvěle hydratuje a vyživuje a je balzámem pro suchou pleť. Rozmarýnový olej tiší bolest a prokrvuje pokožku. Hroznový olej dodává pokožce antioxidanty a vitalitu. Tělový krém je vhodný i na suchý a svědivý ekzém, křečové žíly a otoky na těle. 



Na e-shopu ho najdete jako tělový krém, ale já bych tvrdila, že se jedná spíše o krém na ruce, čemuž napovídá i popis přímo na obalu a menší množství. Když už jsme u obalu, tak krém najdete v roztomilé, růžovo-šedé, kovové tubě. Kovové tuby mám ráda, díky tomu jej vymáčknete do posledního zbytku a nemusíte krém nijak složitě dolovat. Pokud máte rádi přírodní vůni růží, tak tohle musíte mít, protože to voní naprosto famózně! Já tu vůni naprosto zbožňuji. Není upravovaná žádnou chemií, takže je to taková ta až jemně nahořklá vůně růže spojená s dalšími oleji, lehce prosazující i vůni rozmarýnu. Fakt krásná a poměrně intenzivní, z rukou je cítit ještě minimálně hodinku po namazání. Krém je hutnější textury, trochu připomíná tělová másla. A přes to se překvapivě skvěle vstřebává a nezanechává na rukou žádnou nepříjemnou mastnou, ulepenou či kluzkou vrstvu. Z rukou je cítit, že jste se namazali, jsou jakoby "těžší", ale nebrání vám to v jakékoliv práci, což na něm naprosto zbožňuji. A nejvíc nejlepší na tom je, že ruce jsou i bezvadně vyživené. Stačí použít na noc a ruce jsou do rána v perfektním stavu a pokud je máte sušší, tak použijte i ráno a za chvíli máte po potížích. V chladnějších dnech se mi klouby vysušovaly, ale stačilo párkrát namazat tímhle zázrakem a bylo po potížích. Moje ruce dlouho neměly nic lepšího. 

Co víc dodat, naprosto jsem si tenhle krém zamilovala. Používala jsem poslední týdny jenom jeho, protože je jednoduše naprosto skvělý a řadí se mezi ty nejlepší, jaké jsem kdy měla. Miluji tu vůni, praktické balení, úžasnou texturu a hlavně ten efekt. Snad jen škoda, že má pouze 30 ml, což mi vydrželo cca 2 měsíce. Já bych ho potřebovala nejmíň litr :D Krém najdete zde, cena je 300 Kč za 30 ml.



Balzám na rty Meduňkový polibek

Oficiální popis: Meduňkový polibek je vhodný pro všechny typy pleti. Je to 100% přírodní balzám na rty s velmi zajímavým složením. Přináší pokožce rtů unikátní ochranu, ošetření a regeneraci. Chrání a ošetřuje suché a popraskané rty. Jeho základ tvoří olej z hroznových jader, včelí vosk, olej z lískových ořechů, makový olej, meduňkový olej, výtažek z medu. Díky aktivním látkám zklidňuje suché rty a chrání je před chladným počasím. Olej z hroznových jader má úžasně hojivé a regenerační účinky pro vaše rty. Je nazýván též jako slzy vinné révy. Olej z hroznových jader zásobuje pokožku lipidy, které ji posilují a chrání proti působení škodlivých vlivů vnějšího prostředí. A pomáhá pokožku zvláčnit. Díky meduňce balzám příjemně voní a povzbuzuje ji. Má skvěle antibakteriální a antiseptické účinky. Pomáhá hojit rány a kožní problémy jako jsou opary.



A pak tu mám tenhle nejroztomilejší balzám na rty. V maličké krabičce se ukrýval roztomilý, malý, skleněný kelímek. A v něm přírodní zázrak. Tak bych to nazvala. Ale postupně. V kelímku najdete přírodně vonící hmotu, připomínající trochu včelí vosk. Balzám ho obsahuje, takže ho v něm prostě nezapřete. Není to žádný krémový balzámek, na které jste zvyklí třeba z drogérky, je tužší a hutnější. Většinou ho z kelímku doluji nehtem. To ze dvou důvodů, nemusím v obsahu kdovíjak dlouho rejdit než se textura poddá teplotě a navíc se v něm rejdí docela blbě, protože kelímek je tak maličký, že do něho pořádně prst ani nestrčím a většina mi končí stejně za nehtem :D Takže ho trošku vždy vytáhnu přes vrchní stranu nehtu. Samozřejmě pouze doma a čistou rukou, však hygiena je základ ;) Kdo je ale citlivější nátury, tak zrovna tady dobře poslouží i nějaký menší štěteček. To mi připomíná, že vhodný bych tu určitě našla :D Zpět ale k balzámku. Jak jsem říkala, pod teplem - dotekem se rozpouští, takže po rtech poté rozetřít jde. Na rtech je pak velmi nenápadný, nosí se komfortně. Nikde se neroztéká, nelepí a nedělá ani nepříjemnou viditelnou vrstvu. Spíše o něm "nevíte", ale zároveň víte, protože namazaný pocit na rtech máte. A hlavně se o rty báječně stará. Mažu na noc a do rána mám rty v naprosto skvělé kondici a to i když mě večer kolikrát třeba pálí nebo už i lehce praskají. Dokáže se o ně postarat raz dva. Momentálně měl teplotními změnami suchou pusu i M., takže jsem mu pěkně nakázala každý večer mazat taky a do dvou dnů si spokojeně chrochtal, že už nepotřebuje a má po starostech. Za mě velmi povedený kousek, na který poslední týdny nedám dopustit a velmi rychle se vyšplhal mezi mé nejoblíbenější balzámy. Jako to balení je maličko nepraktický, nemůžu ho díky tomu tahat všude, což je škoda, ale jinak pecka. 

Za mě tedy i tenhle kousek od dieNikolai stojí za vyzkoušení a já ho asi nutně budu potřebovat znovu. Balzám na rty najdete tady, 5 ml seženete za 250 Kč.




Tohle testování mne tedy vážně bavilo, protože s oběma produkty jsem byla nadmíru spokojená! Dlouho se mi nestalo, že by mne přírodní kosmetika tolik bavila jako nyní a určitě za to mohou i tyhle skvělé objevy. Krém na ruce je perfektní a balzám o nic méně. Tato značka dokáže zaujmout nejen obaly, ale myšlenkou a hlavně obsahem a to je prostě to nejvíc, co můžete od kosmetiky chtít :)

Máte se značkou zkušenosti? Nebo jste o ní alespoň slyšeli? 

*PR produkty zaslané zastoupením e-shopu Nuspring.cz

11 komentářů:

  1. Značku vůbec neznám, slyším o ní prvně, ale musím mrknout, vypadá super.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě mrkni, jsem fakt nadšená. Krémy na ruce mne málokdy uchvátí tak, že bych óchala a tenhle to dokázal, je fakt boží :) Jsem ráda, že je na trhu takové nepřeberné množství kosmetiky a člověk má pořád co objevovat! :)

      Vymazat
  2. O značce slyším úplně poprvé, ale oba produkty vypadají lákavě, jdu omrknout sortiment:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono je to pořád nějaká novinka 0:-) To je na té kosmetice tak super, člověk může pořád objevovat nové a nové věci :D

      Vymazat
  3. Značku neznám, ale dost jsi mě nalákala na balzám na rty. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten je fakt super, i ten malý kalíšek mu odpouštím :)

      Vymazat
  4. Jééé tu značku znám od Milana z Milano Style a prý je skvělá, je super že i Tobě sedí Klári, a už jsi mě nalákala... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? No tak to je super, že si to nemyslím jen já! :) Vážně jsem příjemně překvapená, oba kousky jsou nadmíru příjemné! :)

      Vymazat
  5. Značku nepoznám, ale balzám na rty mě dost zaujal.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je fakt úžasný, dlouho jsem na rtech neměla nic tak příjemného :)

      Vymazat
  6. Já už mám taky konečně svoji oblíbenou přírodní kosmetiku . Přivedla mě k ní kamarádka, která ji nejdřív otestovala na sobě, takže jsem věděla, do čeho jdu. Nerada zkouším nové věci a ještě, když si je musím objednat přes internet, ale dala jsem na její doporučení a dobře jsem udělala, protože je kosmetika opravdu skvělá :-) .

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)