středa 31. července 2013

Provdáno!

Pěkný podvečer!

Dávala jsem si s tímto vydáním Ladyboxu načas, že jo? Ale když ono je všude slušně přeboxováno a navíc jsem neměla ani chviličku času, takže až nyní.. 

O spojení Ladyboxu a SenzaBoxu už víme všichni, červencová edice je první spojenou a tvůrci to pojali ve velkém stylu. Slibovali nabušené vydání pod názvem Just Married. Opravdu jsem se na toto vydání těšila a myslím, že jsem nebyla jediná :) Vyprodané vydání mluví za vše. No a minulý čtvrtek to přišlo.. Konečně!


Po otevření růžové krabice, která mi tedy přijde značně infantilní a byla bych raději za černou (také na vás pošťák pokaždé tak podivně kouká, když vám ji předává?!), jsem nestačila zírat. Překvapením pro mne byla krásná bílá krabička s potiskem srdíček, nápisem Just Married a samozřejmě logem LB. Četla jsem na ní rozporuplné názory, některým se nelíbí a nenajdou pro ni využití.. Já jsem z ní naprosto unešená :D Je sice trošku infantilní, ale je prostě krásná, rozhodně příjemná změna po všech těch růžových :)


Když jsem se pořádně pokochala, pustila jsem se do otevírání.. Na vrchu jako vždy čekal uvítací dopis od Lady. Musím tedy podotknout, že pečeť byla nějaká opatlaná, ale po otevření dopisu a nakouknutí do krabičky jsem zůstala koukat s pusou dokořán a nějaká narušená pečeť mi byla jedno :) Myslím, že o nabušeném vydání opravdu být řeč může, protože takhle plnou krabičku jsem ještě neviděla. Vykouklo toho na mě z boxu tolik, že jsem nevěděla z čeho se radovat dřív :)



Z dekorativní kosmetiky se tentokrát v boxu nacházely hned 3 plná balení. Jak mé srdce zaplesalo! Prvním produktem, který mi udělal radost je L'oreal Paris Fix na oči Super Liner Blackbuster. Můžete se těšit na jeho recenzi společně s gelovými linkami stejné značky :) Černé linky jsou u mne nepostradatelným prvkem v líčení, takže dalšího pomocníka vítám. I když velikost fixu vypadá děsivě, zatím mi s ním jde vykreslit i hezky tenká linka, otázkou zůstává, kdy se hrot začne třepit.. Trochu mi vadí akorát zápach fixy (klasická lihovka hadr) a ne úplně černočerná barva. Ale uvidíme, třeba se mi osvědčí. Dalším kouskem, ze kterého jsem se radovala, je rtěnka Grand Rouge od Yves Rocher. V tomto případě přivřu obě oči, že se v boxu nachází opět něco od této značky, mám ze rtěnky opravdu radost. Ještě ji nemám vyzkoušenou, ale ten odstín (12 Rose Eclatant) je opravdu pecka! Třetím a posledním dekorativním kouskem je Sada na obočí od značky Famous. Tak tady mi opravdu spadla čelist, protože Famous jsem vůbec nečekala.. O to více mě naštvalo, že jsem si paletku na obočí od této značky nedávno sama koupila :D Nedokázala jsem se proto z této tolik radovat, když už tu jednu mám.. Ale věřím, že někoho potěší a nemít ji doma ve větším provedení, skáču radostí do stropu ještě teď!


Přejděme k pečující kosmetice, které tu tentokrát máme také požehnaně.. Možná škoda, že všechny tři pečující kousky jsou do vany/sprchy.. Možná bych místo tří mycích produktů brala jeden mazací.. :) Největší radost mám zaručeně ze Sprchové pěny Rituals.. moji vášeň pro pěny znáte, takže tohle je trefa do černého! Pořád se tu na ní dívám a pořád k ní obdivně čichám, nádherně totiž voní :) Ani se do ní nechci pouštět :D Upřimnou radost mám také z Ručně vyráběného mýdla libebit. Je to něco jiného, neokoukaného a neznámého. Ke mně se dostala zelená varianta s meduňkou, což mi parfemací nepřijde nejlepší možná varianta, ale určitě jej ráda vyzkouším :) Z pečujících kousků mne nejméně zaujal Sprchový gel Palmolive Mediterranean Moments. Klasických sprcháčů tu mám zásobu tak na dva roky, takže mne nijak nenadchl další přírůstek. Navíc Palmolive není nic, co by mne táhlo a po čem bych toužila.


Opomenuta nebyla ani vlasová péče. Mé vlásky budou moci konečně vyzkoušet značku Macadamia, která se v poslední době prohnala blogovým světem. V boxu se od této značky nacházela sašetka Masky na vlasy. Už teď se těším, až se do ní pustím. Dalším vlasovým pomocníkem je cestovní balení Šamponu značky i+m Naturkosmetik Berlin, na který jsem upřímně velmi zvědavá. Na první pohled mne nijak nezaujal, ale údajně se jedná o 100% přírodní produkt, takže jej ráda vyzkouším. Rozhodně se neztratí a tyhle cestovní balení jsou teď na léto skvělá věc. Jako bonus se v boxu objevily kukuřičné chlebíčky Cornies s hořkou čokoládou, na kterých jsem si vážně pochutnala :)


Sečteno podtrženo: Hodnotím toto vydání za opravdu nadupané. Možná bych mírně ubrala na těch mycích výrobcích, protože už jenom z tohoto boxíku mám zásobu tak na půl roku :D, ale jinak se myslím, že se vydání opravdu povedlo :) Je vidět, že si s ním tvůrci dali opravdu práci. Design krabičky je opravdu bomba a obsah není pozadu. Rozhodně mi rozbalování tohoto boxu udělalo nesmírnou radost, krabička se mi zdála skoro bezedná.. Kdybych měla takhle nadupanou krabičku každý měsíc, tak bych se rozhodně nezlobila :D Celkově tedy hodnotím box na 95%. Ráda bych dala stovku, ale prostě mi tam trochu vadí 3 produkty na mytí, zdá se mi to moc. Místo sprchového gelu bych brala raději nějaký krém.. :)

Co vy a Ladybox? Máte edici Just Married? Líbí se vám? Co by vás potěšilo?

Děkuji za poskytnutí krabičky k vyzkoušení zastoupení Ladyboxu.

pondělí 29. července 2013

Diamante - Gabriella Salvete.


Pěkný podvečer přeji!

S touto recenzí jsem otálela hodně dlouho, to vám řeknu. Řasenku Diamante od Gabrielly Salvete tu mám už od března a dostalo se na ní až nyní, je to se mnou opravdu hrůza. Ale díky tomu jsem měla možnost ji otestovat opravdu hodně důkladně. Protože mi nyní dochází, vím jak funguje i ke konci svého života.. :)


Oficiální popis: Nová řasenka Diamante obsahuje diamantový prach, který pomáhá rozzářit váš pohled. Díky němu budou vaše řasy neobyčejně lesklé, krásné, ale hlavně posílené a zdravé. Asymetrický plastový kartáček, který se přizpůsobí každé vaší řase, řasy nejen dokonale prodlouží, ale také jim dodá neuvěřitelný objem.

Řasenku jsem dostala od ségry v březnu k narozkám a od té doby se přátelíme. Z počátku se mi do ní nechtělo, protože po té blogové masáži všude okolo mne to trochu otrávilo, ale nakonec jsem do ní šla. A ještě že jsem tak udělala! Kartáček řasenky je plastový, ve tvaru, který mi vyhovuje nejvíce - z jedné strany téměř plochý s kraťounkými štětinami a z druhé strany štětiny dlouhé. Každému vyhovuje něco jiného, záleží na vašich řasách, pro mé krátké a řídké řasy jsou umělé kartáčky skvělá věc. Po prvním použití jsem zůstala koukat s otevřenou pusou, to vám řeknu. Nečekala jsem od ní zázraky, ale ona mi opravdu krásně oddělila a prodloužila řasy, že jsem to vůbec nechápala. Připadala jsem si jako mrkací panenka i s tím svým chmýřím. Prvních pár týdnů jsem z ní tedy byla opravdu nadšená, řasy mi hezky prodloužila, trochu zhustila, oddělila, obarvila.. Problém jsem s ní měla jediný a to že se při sebemenším kontaktu s vodou (slzou) rozmazávala. U mých uslzených očí to tedy není žádná výhra, věřte mi.. A když už mne netrápí slzy, tak v těch vedrech s ní mám zase problém, že dělá šmouhy.. To jsem tedy nakonec přešla a nějak tuhle její "chybu" skousla. Používala  jsem ji tedy den za dnem, až se najednou po necelých dvou měsících začala měnit. Celkem mne překvapilo, jak rychle řasenka začala vysychat, jako sice to čekám vždycky tak po čtvrt roce, ale tady mi to přišlo hrozně brzy.. S tím samozřejmě přišlo i mírné slepování řas a nakonec dorazily i hrudky, které později opadávají pod oči. Takže finále nebylo ohromující, ale naopak celkem smutné a tragické.. Pořád ji tu ještě mám a občas po ní sáhnu, ale vypadá to, že se brzy vydá do věčných lovišť, protože už to prostě není ono..




Sečteno podtrženo: Musím tedy říci, že z počátku jsem z ní byla ohromená a opravdu mi vyhovovala, ke konci už to byla celkem slabota. Pokud tedy sháníte něco na pár týdnů a nevadí vám za ni utratit cca 100 Kč, běžte do ní. Líčení s ní bylo mnoho, řasenka je hezky vidět ve svých začátcích tady.

Řasenku seženete např. v drogérii Rossmann, cena se pohybuje kolem 100 Kč.

Co vy a Diamante? Máte s ní zkušenosti? Máte rády umělé kartáčky?

sobota 27. července 2013

Léto s Color Whisper.

Pěkný podvečer!

Když začaly být tyhle barevné, výrazné balzámortěnky Color Whisper v kurzu, myslela jsem, že se mi vyhnou.. Tak nějak jsem neměla potřebu ji vlastnit, navíc když jsem vyzkoušela v drogérii testery, byla jsem rozhodnutá se jim vyhnout velkým obloukem. Jenže..

Jsem byla v L'oréalu, kde jsem dostala odstín č. 150 - Faint For Fuchsia a poté jsem přijela domů, rozdělala balíček ze swapu od Lenči a tam našla odstín č. 210 Oh La Lilac. Takže nakonec mám dvě a dnes vám o nich mohu po několika týdnech používání povykládat.



Faint For Fuchsia je v obalu opravdu hodně výrazná až neonově růžová. Fakt jsem se jí prvně mírně lekla :) Odstín Oh La Lilac je naopak studený fialovo-růžový odstín. Není to úplně fialová, je prostě mírně říznutá růžovou. Každopádně oba odstíny jsou velmi zajímavé a na rtech vypadají moc hezky. Nemusíte se bát ani jejich výraznosti, protože rtěnky jsou totiž slabě pigmentované. Pro jemné zvýraznění stačí 2 přemáznutí, pro opravdu hezky výraznou barvu budete muset hodně přitlačit, já většinou dávám tak 5 vrstev. Rtěnky jsou hodně krémové, opravdu hodně, mám s nimi ten problém, že díky krémové textuře se mi na rtech hodně roztékají a za chvíli mám rtěnku rozmatlanou všude okolo :D Takže si to musím často hlídat. Na druhou stranu díky krémovému složení nepotřebujete balzám, rtěnky jsou skvěle hydratační samy o sobě, nemusíte se bát, že by vám rty vysušovaly. Skvělá hydratace s sebou však přináší zase jiné úskalí a tím je slabá výdrž. Opravdu to není žádný velký výkon, jestli mi vydrží na rtech půl hodinky v dobrém stavu, tak je to hodně. Jídlo a pití raději ani nezmiňuji, po tom vám na rtech nezbyde opravdu nic.. Takže očekávate-li od nich výdrž (což se od běžné rtěnky tak trochu asi čeká), rozhodně po těchto nesahejte, je třeba rtěnku hodně často upravovat. Zkoušela jsem je i jako tvářenky, odstínově to nebylo špatné (obzvláště ta růžová), ale moc dlouho nevydržely (nečekaně). Plusový body musím dát za zajímavé odstíny, protože jsou opravdu neotřelé a hravé, na léto jako dělané. Moc se mi líbí i obal, hned podle víčka poznáte, po kterém odstínu vlastně saháte, takže se mi vždy celkem ulehčí práce :D Nemusím půl hodiny hledat správný odstín. Víčko je umělohmotné, ale celkem pevné a spodní část je kovová. Vypadá to hezky a je to praktické. Na závěr musím zmínit příjemnou parfemaci, rtěnky sladce voní, já z toho cítím nějaké citrusy :)





Sečteno podtrženo: Není to výkvět našich drogérii a za rtěnky jej není možné považovat. Jenže. Máme léto, to svádí k výrazným a zajímavým barvám, navíc rty potřebují dostatečnou hydrataci a to tyhle barevné balzámky zvládnou. Takže ač nejsem z jejich vlastností nijak odvařená, sahám po nich v posledních týdnech celkem pravidelně. Pokud tedy chcete něco pro oživení léta a chcete spíše barevný balzám než skvěle držící rtěnku, nebudete zklamané. Za sebe však s jistotou říkám, že prozatím neplánuji pořizovat si další. Za plnou cenu bych si je určitě nekoupila, v nějaké hodně výhodné akci bych možná zauvažovala nad nějakými dalšími neobyčejnými odstíny..  

Cena se pohybuje kolem 120 - 150 Kč, záleží na drogérii a akci.

Co vy a Color Whisper? Máte? Jaký odstín? Jste s nimi spokojené?

čtvrtek 25. července 2013

Výzva: Kosmetické minimum s sebou "do divočiny".

Pěkný podvečer!

Momentálně jsem někde na cestách světem, ale to mi nebrání vám tu postnout článek :) Ráda bych vám ukázala, co z kosmetiky mi bude dělat v následujících dnech společnost. Jedná se o slušnou výzvu, protože jsem nechtěla cestovat s obří neforemnou taškou ve 30 stupních, rozhodla jsem se, že si povezu jenom jeden batoh, do kterého narvu vše co potřebuji. No a když jsem se s přítelem bavila, co všechno z kosmetiky potřebuji, došlo nějak na sázku, že to zvládnu jenom s jednou taštičkou :D A tak mi nezbývalo, než nechat své milované kosmetické pomocníky doma a vzít pouze to nejnutnější, co se mi mělo vejít do téhle malé kosmetické taštičky:


Že to byl šílený boj, vám asi nemusím dlouze vyprávět :D Nakonec jsem to ale zvládla, s vypětím všech sil. Kromě taštičky už si navíc vezu pouze tělový sprej od Avonu a krém na opalování, který se zapomněl na fotce ukázat. Musím totiž zahanbeně přiznat, že jsem na opalovací prostředky hrozný, ale opravdu hrozný lajdák a věčně na ně zapomínám.. Předpokládám, že i teď na dovolené jej použiji maximálně třikrát. Hanba mi!


Péče o tělo

Srdce mi trhá, že musím doma nechat svůj momentálně nejoblíbenější tělový krém, ale půllitrovou lahev s sebou tahat nemůžu :D Takže jsem si na cesty s sebou vzala tělové mléko Duck Island i se sprchovým gelem, sice mi to nevoní, ale lepší než nic. Taky doufám, že mi to na ty tři dny bude stačit :) Dalšími must have je tělový sprej od Avonu a deodorant, který mne v těchto vedrech snad zachrání - Rexona. Pak už jen vzorek těžšího parfému City Rush, kdybychom s přáteli náhodou vyrazili někam do společnosti a pytlíčkový vzorek krému na ruce od Ziaji.


Péče o pleť

Tubičky a skleničky krémů jsem nechala doma a posbírala vzorečky, které mi tu ležely. Odteď mi budou dělat společnost denní a noční krémy Dermacol a další.. Nepostradatelný balzám na rty od Nivei jsem vzala navzdory svému trochu většímu a neskladnějšímu balení, ale když on je boží, chápejte :) Zabaleno mám i několik vatových tampónů a tyčinek a v lahvičce od Biodermy se ve skutečnosti nachází odličovač Pure Camille od Yves Rocher.


Dekorativní kosmetika

Jsem pevně rozhodnutá, že těch pár dní vydržím bez make-upu! Ale kdybych to přeci jenom nemohla vydržet (a nebo bychom skutečně někam vyrazili), přibalila jsem nutný základ: vzorečky BB krémů (do těch tropů dostačující, stejně se mi vše na obličeji za chvíli slije), řasenku, tužku na oči (ještě že jsem ten odřezek nevyhodila, jak jsem měla v plánu!), tvářenku, jedny stíny a miniaturku rtěnky. Ať žijou malá balení! :)


Péče o vlasy a ostatní

Péči o vlasy budu zanedbávat asi nejvíce :-/ Beru si pouze dva vzorky šamponů (ale věřím, že tu péči plně obstarají) a pár gumiček se sponkami. Chybět v taštičce nemůže ani pinzeta (copak na obočí, ale na klíšťata se bude hodit! :D), zrcátko a kapsička s manikúrou :)


A to jest vše. Věřte mi nebo ne, ale ve chvíli kdy píšu tento článek mám již taštičku sbalenou a vše v ní je. Budu si muset vystačit s tímhle málem. Trhá mi to srdce, nemyslete si! :D Už se těším, až se vrátím, protože to se namažu od hlavy až k patě a budu se opečovávat 24 hodin! :)

Co je nezbytností na cestách pro vás? Bez čeho nemůžete nikam vyrazit?

Doufám, že se máte báječně! Těším se na vás! :)

středa 24. července 2013

Výletujeme: Litomyšl.

Pěkný středeční podvečer!

Dnes trochu odlehčeně, zcela nekosmeticky :) Ráda bych se s vámi podělila o pár fotek ze včerejšího výletu do Litomyšle. Zahanbeně přiznávám, že ač bydlím od Litomyšle pár kilometrů, na zámku jsem byla teprve podruhé v životě a poprvé jsem byla hodně malá, takže si z toho moc nepamatuji.. Většinou, když jsem do Litomyšle zavítala v posledních letech, bylo to ze zcela jiných důvodů než kochání se krásou města. A tak jsme se před pár dny domluvily s Ivetkou, že se tam zajedeme podívat a pořádně si užijeme krásy zámku, který patří do světového dědictví UNESCO.


Zámek je opravdu nádherný, mám ráda tu zámeckou atmosféru, kde na vás z každého koutu dýchá historie. Jen škoda, že nyní dochází k rekonstrukci předzámčí, člověk si tam moc klidu neužije. Neustále byly slyšet vrtačky, sbíječky a pokřikování dělníků.



Stejně tak nádherné jsou Klášterní zahrady, které jsou úplně skvělé pro odpočinek a posezení. V zahradách je také kavárna a restaurace, kdybyste se náhodou potřebovali osvěžit nebo posilnit :)



Výlet jsme si opravdu užily. Kromě kochání přírodou jsme opět probraly možné i nemožné záležitosti a hodně se nasmály, jako ostatně vždycky, když jsme spolu :)



A na závěr fotky "outfitu". Nechci tomu tak říkat, protože nejde o nic zajímavého. Volila jsem světlé tričko, aby mne to teplo nedohnalo :) a k tomu jednoduše jenom džínové kraťasy a sandálky. Kabelku jsem si brala tu největší, protože ten foťák je prostě velký krám, co se nikam jinam nevejde :D




Tričko, sandálky, kabelka - H&M, kraťasy - Cropptown, brýle - ELLE, hodinky + náhrdelník - New Yorker.

Byl to opravdu povedený výlet. Vážně jsem si den užila, dokonce ani to horko mi nijak výrazně nevadilo i když o pár stupňů méně by bylo pro výlety příjemnějších :)

Byli jste v Litomyšli? Chodíte rádi na zámky/hrady? Jezdíte na výlety?

P.S. Zítra na pár dní odjíždím mimo civilizaci (rozuměj: mimo dosah internetu), takže vám nebudu moci odpovídat na vaše komentáře, dotazy, e-maily.. Odpovím vám hned, jak se vrátím (v neděli). Připravím jeden nebo dva články, takže snad o tolik nepřijdete, ale mé reakce budou o pár dní zpožděné a na Facebooku to na chvíli usne úplně. Doufám, že to tu beze mne zvládnete a nebudete mi tu dělat hlouposti :) Bude se mi po vás stýskat. Moc vám děkuji za vaši přízeň, nesmírně si toho vážím! Mám vás, své čtenáře, opravdu neskutečně ráda :) Přeji pěkný zbytek týdne a brzy na viděnou!

úterý 23. července 2013

Swap s Terezkou - video.

Pěkný úterní večer!

Další swap je tady! Tentokrát s milou čtenářkou tohoto blogu Terezkou, se kterou jsem včera strávila příjemné odpoledne v centru Pardubic, kde jsme se vrhly na slevy :) Po návratu domů jsem se pro změnu vrhla na rozbalování balíčku před kamerou, takže dnes video :) Je to točené až k večeru, takže bohužel kvalitou video i fotky jsou horší než obvykle, ale doufám, že to pro jednou přežijete.




Tady ještě dvě ilustrační fotky obsahu balíčku:



Můžete se tedy těšit na spoustu recenzí, které časem určitě budou.

Terince moc děkuji za příjemné odpoledne a úžasné dárečky a doufám, že ji můj balíček potěšil alespoň částečně tak, jako mě ten její. Opravdu jsem takovou nadílku nečekala, všechno jsou věci, které mám buď ráda nebo jsem je toužila už dlouho vyzkoušet :)

Co vy a swapy? Měníte? A máte někdo zkušenosti s některým z produktů? 

pondělí 22. července 2013

Fixujeme s Dermacolem.

Pěkný podvečer!

Konečně, po hodně dlouhé době používání, bych vám ráda představila další z mých velkých objevů, kterým je Transparentní fixační pudr od Dermacolu. Už je to dávno, co jsem o něm poprvé četla na blozích chválu, ale tak nějak jsem se pořád neměla ke koupi.. až to za mě vyřešil zase jeden box :) A odteď už jsme stálí partneři, on mi totiž skvěle pomáhá..


Oficiální popis: Lehký transparentní pudr obsahuje vzácné pigmenty pro dosažení sametového vzhledu pleti. Zafixuje make-up, zabrání vzniku mastného povrchu během dne. Pleť po nanesení působí pěstěnějším dojmem a make-up je chráněn proti doteku během celého dne. Součástí každého pudru je labutěnka s praktickým štětečkem pro jednoduchou a rychlou aplikaci. Je transparentní, takže nezmění barvu vašeho make-upu. Vhodný pro všechny typy pleti, hypoalergenní, bez parfemace. Zvoleno výrobkem roku 2007 Asociací vizážistů a stylistů ČR.


Jak jsem řekla už na začátku, nyní jsou z nás obrovští kamarádi. Chvíli mi tu ležel neotevřený a pořád jsem tomu nějak nedůvěřovala. Nakonec jsem jej tedy otevřela, labutěnku a štěteček jsem rovnou vyndala a "zahodila", vyměnila jsem je za klasický kabuki štětec a začala jej používat. A když už jsem jej konečně vyzkoušela, nestačila jsem se divit! Nejen že pudr samozřejmě nezmění vaší barvu, je průhledný a není jednoduše vidět, ale také jsem měla na první pohled krásně sametovou, matnější a na dotek hezky jemnou pleť. Opravdu je vidět rozdíl s ním a bez něho, toho rozdílu si všimlo i pár lidí v mém okolí. Pleť vypadá prostě hezky pěstěně, ale přesto to působí velmi přirozeně. Protože je transparentní, nepočítejte se sjednocováním a nebo krytím (ač to, že se prodává ve dvou odstínech může býti matoucí). Výdrž make-upu se také výrazněji prodlouží, neříkám, že to je závratná doba, ale jako ano, opravdu je to lepší. Momentálně tedy v těch vedrech mi make-up nezachránil ani tenhle pudr, ale při normálních teplotách je tam rozdíl znát, obvykle jsem si dříve do pár hodin make-up setřela (mám totiž celkem tendenci sahat si na obličej), ale po aplikaci tohoto pudru se vracím navečer domů ještě s dost slušnou vrstvou make-upu. Nemám u tohoto pudru nejmenší problém s vysušováním, šupinky ani žádné neplechy mi také na pleti nedělá, prostě mám jenom dokonalou (:D) pleť. Menší problém mám jen s balením, ač jsem všude četla jak je to super, já jsem super neohrabaná a blbě se mi z toho ten pudr dostává, sype se mi dost okolo. Já šikovná si ještě vyhodila tu vrchní samolepku a teď mi tam ty dírky nic nekryje, takže např. při otočení vzhůru nohama se mi ho hromada vysype do víčka, pokud to nezakryji labutěnkou.. No prostě to balení pro mě není nejlepší. Ale asi mu to odpustím!


Sečteno podtrženo: Tohle je pro mne opravdu pecka. Jsem ráda, že jej mám a až dojde (což bude doufám za dlouho), rozhodně si ho opět pořídím. Narazila jsem na několik srovnání tohoto pudru s těmi high end a většinou vyšly všechny nastejno, takže aspoň mě nemusí mrzet, že žádný dražší nemám :)

Seženete buď zde nebo v drogériích ve stojanech zn. Dermacol. Cena se pohybuje okolo 200 Kč za 13,5 g.

Co vy a transparentní pudry? Používáte? Jaký je váš oblíbenec?

neděle 21. července 2013

Líčení na focení I.

Pěkný nedělní podvečer!

Dnes bych vám ráda ukázala svůj počin při focení :D Moje fotky jste tu nedávno viděli, od té doby už uběhlo pár týdnů a já o minulém víkendu měla svůj první "job" v oblasti líčení. Kamarád, který fotí, mne požádal o nalíčení modelky Zuzky, kterou se chystal fotit.. No a protože potřebuji trénovat líčení jako sůl, rozhodla jsem se souhlasit a vyrazit na focení s nimi. Nakonec jsem nejen líčila, ale také zaujala pozici asistentky, kdy jsem pomáhala s osvětlováním a samozřejmě sršela nápady :D

Jelikož se Zuzka běžně moc nelíčí, volila jsem něco jemnějšího, žádné drsné a tmavé barvy, ale naopak odstíny zlaté a především bronzové, které jí úžasně ladily k očím. Oko jsem vystínovala (na fotkách to tedy moc nepoznáte, ale opravdu bylo vystínované :D) a podtrhla slabou černou linkou. Tvářenku jsem použila světle růžovoučkou a její velké, plné rty jsem zvýraznila pouze červeným leskem, který jim dodal šťávu :) No musím říci, že na to, že se jednalo o můj první větší líčící počin, jsem celkem spokojená, i když je pořád opravdu hodně co vylepšovat :)





A pár výsledných fotek:










Tak co na to říkáte? Líbí se vám fotky?

P.S. Včera jsem byla líčit zase a to už byl trochu větší odvaz, takže se můžete těšit na další článek :)
P.S.S. Děkuji modelce za odvahu nechat se ode mě nalíčit a fotografovi za tu možnost, oběma pak děkuji za skvěle strávené odpoledne :)

sobota 20. července 2013

Guest post: Ségra testuje řadu Goodbye Damage od Garnier.

Pěkný podvečer!

Dnes to nebude post ode mě, jak jste zvyklí, mám tu pro vás totiž recenzi od někoho jiného a nebude to nikdo jiný, než moje milovaná sestřička :) Před nějakým časem ke mně dorazila na testování celá vlasová řada Goodbye Damage od Garnier. No a jelikož já nijak zvlášť vlasy zničené nemám, takže bych nebyla ten nejlepší subjekt na testování a ségra potřebovala nějakou vlasovou péči podobného ražení jako sůl, rozhodla jsem se jí produkty věnovat s tím, že mi pro vás po důkladném vyzkoušení připraví recenzi. Dnes nadešel její čas, takže předávám slovo své sestře, která vám napíše pár slov k šamponu, balzámu a séru z této řady :)


Vlasy jsem měla v hrozném stavu, žehlím, fénuji a nedávno byla ségra tak hodná, že mi udělala ombre. Konečky se mi třepily neuvěřitelným způsobem a celkově mé vlasy nevypadaly moc zdravě, přitom o ně pečuji ráda, ale nejspíš používám nevhodné prostředky. Tato řada, určená právě pro velmi poškozené vlasy, mě navnadila již při zhlédnutí reklamy v televizi a moc jsem se těšila na její účinky/neúčinky na mé hřívě. A jak obstála? 


Posilující šampon Garnier Fructis Goodbye Damage

Oficiální popis: Jsou vaše vlasy poškozené agresivním vnějším prostředím, nadměrným česáním nebo teplem? Složení obohacené o Keraphyll a výtažky z oleje amla poskytuje regerenaci poškozených vlasů dvojím účinkem. Zevnitř: Aktivní ovocný koncentrát proniká do vlasových vláken a vyplní jejich poškození. Zvenku: Zaceluje obal vlasu a navrací lesk. Výsledek: Odvrátí 1 rok poškození za 1 týden (instrumentální test šampon+balzám+sérum versus klasický šampon, 3 použití týdně).

Použití: Aplikujte na mokré vlasy, jemně vmasírujte a opláchněte.

Šampon je průhledné, řidší konzistence, perleťové barvy (viz foto). Při prvním použití (cca dva měsíce zpět) mě nejdříve zaujala jeho vůně – je dokonalá, svěží, taková tropická a letní. Hned jsem měla lepší pocit. Jako další výhodu vidím v dobré pěnivosti, stačí opravdu trocha šamponu a pění jako blázen. Osobně se mi líbí i balení, taková ta kulička nahoře mi pomáhá při otevírání, akorát jsou nádoby neprůhledné, tudíž v něm nevidím, kolik mi tam toho šamponu/balzámu zbývá, což mi upřímně trochu vadí. Při splachování šamponu vodou jsou vlasy trochu hrubší, což je známka toho, že jsou čisté. Popravdě netuším, jak šampon zabírá sám o sobě, protože hned potom nanáším balzám a sérum, ale mám takové tušení, že mi prospívá. Vlasy se mi zbytečně nemastí, spíše se mi zdá, že vydrží déle v ucházejícím stavu.





Posilující balzám Garnier Fructis Goodbye Damage

Oficiální popis: (stejné jako u šamponu)

Použití: Po umytí aplikujte po celé délce vlasů až po konečky, potom opláchněte.

 Balzám je na rozdíl od šamponu hutnější konzistence, je tuhý, čistě bílý a musíte mačkat, aby šel ven. Nanáším ho hned po umytí vlasů, po celé délce a hlavně na konečky, které potřebují hodně pozornosti. Poté hned smývám a už při tomto procesu jsou vlasy neuvěřitelně jemné, hladké a naprosto nezacuchané.  Také balzám má nádhernou vůni, zdá se mi, že je ještě intenzivnější než u šamponu. Vlasy jsou po něm nádherně jemné a hlavně neuvěřitelně voňavé! Ta vůně mi ve vlasech vydrží většinou do té doby, než je znovu umyji, hodně lidí mi od té doby vlasy pochválilo. Od dětství trpím na lupy, ovšem s tímto problémem mi tato řada nepomohla, což je pochopitelné, když na to není určena, ovšem ani nezhoršila, což je fajn. Vlasy jdou po balzámu krásně bez problému rozčesat, prostě bez chybičky. Následuje poslední krok mé mycí rutiny.





Sérum proti roztřepeným konečkům Garnier Fructis Goodbye Damage

Oficiální popis: Denní péče proti roztřepeným konečkům. Díky složení posílenému o ovoce amla promění vlasy s roztřepenými konečky na zdravě vypadající. Léčí a spojuje roztřepené konečky do jednoho. Vlasy se rozzáří a jsou hladké od kořínků ke konečkům. Výsledek: o 70% méně roztřepených konečků. Vlasy vypadají hladké, zářivé a zdravé.

Použití: 1. Aplikujte na umyté, osušené vlasy. Aplikujte několik dávek séra do dlaně. Rovnoměrně naneste po celé délce a zaměřte se především na konečky.
                2. Pro ochranu vlasů před použitím fénu.
                3. Aplikujte na suché vlasy v průběhu dne pro intenzivní lesk.

Sérum je v malé (50ml) lahvičce s praktickou pumpičkou. Je čiré a velmi tekuté konzistence (viz foto) a ubývá velmi pomalu. Má stejnou vůni jako ostatní členové této řady. Stačí napumpovat pár dávek séra do dlaní a rovnoměrně nanést na vlasy a konečky. Poté fénuji střídavě teplým a studeným vzduchem. Po vyfénování mám vlasy krásně lesklé, zdravě vypadající a voňavé. A teď ke konečkům a jejich změně – k lepšímu. Konečky mám opravdu zacelenější a zdravější, sem tam samozřejmě najdu pár roztřepených vlasů, ale už to není taková tragédie a katastrofa jako předtím, kdy bylo na první pohled vidět, že jsou strašně suché a nemocné. Vypadají opravdu dobře a já jsem ráda, že jsem na tuto řadu narazila a sestra mi ji věnovala na vyzkoušení.




Tuto řadu mohu tedy s klidným srdcem doporučit, ovšem ne každému, jak jsem se již dočetla na facebooku a podobných sítích, vyhovuje a funguje. Já mám vlasy celkem jemné, dlouhé a padají mi, nevím, zda je to vinou této oranžové řady nebo doplňkem stravy na posílení vlasů, který jím, ale rychleji mi rostou a začaly mi růst i vlasy nové. Jestli tedy chcete mít vlasy zdravější a voňavější k tomu, neváhala bych. Za mě 1*.

Produkty jsou k dostání běžně v drogériích, cena šamponu a kondicionéru se pohybuje okolo 60 - 100 Kč. Sérum stojí tuším něco málo přes 100 Kč. Samozřejmě je dobré pohlídat si akce :)



Já: Stejně jako ségra jsem na tyto produkty četla různorodé názory, někdo chválí, druhý haní, ale opravdu mohu potvrdit, že mé sestře tato řada neskutečně pomohla. Po našich pokusech s ombré byly její vlasy ve skutečně žalostném stavu, myslím, že v tu chvíli jsme obě zalitovaly, že jsme do toho šly.. Tak suché vlasy a roztřepené konce jsem neviděla! Když jsme se po nějaké době viděly (a ona mezitím používala tuto řadu), její vlasy byly k nepoznání. Opravdu je měla o 100% lepší, možná vypadaly pomalu lépe než ty moje (které nijak zničené nemám) :D 

Co vy a tato řada? Máte s ní zkušenosti? Jak jsou na tom vaše vlasy? Čím je hýčkáte?